costil Napisano Listopad 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2007 Witam! Mam płytę główną MSI ze zintegrowaną kartą sieciową ( dokładnie taką: http://global.msi.com.tw/index.php?func=pr...mp;cat2_no=171) Zainstalowałem sobie Fedore Core 6 i mam problem z kartą sieciową, a właściwie chyba z "nawiązaniem" połączenia sieciowego. Ponieważ FC6 nie wykryła mojej karty sieciowej doinstalowałem ją ręcznie i ogólnie wygląda na to, że chyba się udało bo karta została "aktywowana" i nie pojawiały się żadne komunikaty, że nie wykryto sprzętu itp. Problem zaczyna się w momencie kiedy tworzę nowe połączenie sieciowe. Wybieram moją kartę, wpisuję wszystkie ip, dnsy, bramy itd... i właściwie tyle... połączenie nie działa - nie ma ani lana, ani internetu. Do tego w momencie kiedy restartuje/ uruchamiam komputer trwa to około 25-30 minut !!! Uruchomienie czegokolwiek (terminala, folderu domowego) trwa niemożliwie długo... W momencie kiedy kasuje samo połączenie albo je dezaktywuję wszystko wraca do normy (jeśli chodzi o czasy uruchamiania się systemu, programów itd. bo net oraz lan dalej nie działają). Jestem nowym użytkownikiem jakiejkolwiek dystrybucji (_linuxa_ → Linuksa) ORT więc nie bardzo wiem co robić... może ktoś miał podobny problem, albo wie jak go rozwiązać... Z góry dzięki za pomoc !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi