lukasokol Napisano Listopad 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2007 Witam, Jestem początkującym użytkownikiem (_linuxa_ → Linuksa) ORT, zainstaowałem fedorę7 i niestety internet nie działa na nim Szukałem takiego lub podobnego tematu na forum i nie znalazłem dlatego piszę. Mam kartę sieciową: Realtek RTL8101 Family PCI-E Fast Ethernet NIC (NDIS 6.0) Proszę o pomoc w uruchomieniu internetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Listopad 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2007 Po pierwsze - troche sie pospieszyles z instalacja - kilka dni temu wyszla F8 i wskazana byla by instalacja najnowszej wersji. W F8 prawdopodobnie problemy same sie rozwiaza... Jesli natomiast z jakiegos wzgledu upierasz sie na tym by pozostac na F7 to pokaz uname -r rpm -qa | grep kernel | sort ifconfig lspci route cat /etc/resolve.conf to tak na poczatek. Oczywiscie wszystkie te polecenia wydane w terminalu jako root (po zalogowaniu sie przez 'su -' [su z kreska]) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi