Gość rgabrysiak Napisano Listopad 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2007 Witam Mam problem z którym się do tej pory nie spotkałem. Otóż uruchamiam Fedorę 8, odpalam dowolny program i system dostaje zawieszki pomaga tylko reboot. Dodam że zawiesza sięniezależnie czy uruchamiam firefoxa, pidgina, czy cokolwiek innego System instalowany "na czysto" A mój sprzęt Pentium 4 2.8 512 RAM GF 7300 gt Dysk 80 GB Jeśli czegoś brakuje z góry przepraszam i liczę na pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Listopad 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2007 logi, konsola itd co wypluwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rgabrysiak Napisano Listopad 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2007 Jak próbuję odpalić konsolę to fedora "wymaga reanimacji przez reset" a co do logów mogę je wstawić tylko skąd i które mogą być pomocne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rgabrysiak Napisano Listopad 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2007 Jeśli to coś pomoże zainstalowałem programik htop który wyświetla "zużycie" procesora w granicach 90% przy odpalonym firefoxie, bez niego spada do ok. 60 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cracket Napisano Listopad 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2007 Jak próbuję odpalić konsolę to fedora "wymaga reanimacji przez reset" a co do logów mogę je wstawić tylko skąd i które mogą być pomocne A nie spuchło ci coś w pamięci? Mi tak spuchł nautilus (99.9%CPU + 100% pamięci i swapa) Jak ci się zatykają iksy to przełącz się na konsolkę tekstową (Ctrl-Alt-F1) i odpal top a dopiero potem loguj się graficznie jak już znajdziesz co ci muli, to organoleptycznie - albo gdb, albo strace i już wiesz co jest grane.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rgabrysiak Napisano Listopad 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2007 Ok znalazłem "winnego" proces nazywa się compiz --smclient -id default glib gconf. Oczywiście spróbowałem go "odstrzelić" ale wtedy przestaje działać klawiatura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi