gordon Napisano Listopad 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2007 Witam Zainstalowalem sobie EKG do gadu-gadu i niestety nie wyświetlają mi się tam polskie znaki, dodam iż sam pisać je mogę. To samo mam w innym konsolowym programie. Natomiast np w mc i w man wszysko jest ok. Co może być przyczyną? locale LANG=pl_PL.UTF-8 LC_CTYPE="pl_PL.UTF-8" LC_NUMERIC="pl_PL.UTF-8" LC_TIME="pl_PL.UTF-8" LC_COLLATE="pl_PL.UTF-8" LC_MONETARY="pl_PL.UTF-8" LC_MESSAGES="pl_PL.UTF-8" LC_PAPER="pl_PL.UTF-8" LC_NAME="pl_PL.UTF-8" LC_ADDRESS="pl_PL.UTF-8" LC_TELEPHONE="pl_PL.UTF-8" LC_MEASUREMENT="pl_PL.UTF-8" LC_IDENTIFICATION="pl_PL.UTF-8" LC_ALL= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Listopad 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2007 MC i bash będą dobrze wyświetlane, byle locale, kodowanie w konsoli i font były zgodne. Font masz OK, bo czytasz to co sam piszesz po polsku. Może EKG nie ma wsparcia dla utf-8? co się stanie jak zmienisz kodowanie w konsoli na ISO i ustalisz LANG=pl_PL ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gordon Napisano Listopad 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2007 MC i bash będą dobrze wyświetlane, byle locale, kodowanie w konsoli i font były zgodne. Font masz OK, bo czytasz to co sam piszesz po polsku. Może EKG nie ma wsparcia dla utf-8? co się stanie jak zmienisz kodowanie w konsoli na ISO i ustalisz LANG=pl_PL ? Rzeczywiście wystarczyła zmiana kodowania w konsoli na iso. Niestety coś za coś i teraz mam krzaki w manie. Cóż. Dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuty Napisano Styczeń 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2009 witam miałem teraz ten problem na centosie.... znalazłem takier rozwiaznie.... http://forum.linux.pl/viewtopic.php?id=4893 pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Styczeń 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2009 EKG nie ma wsparcia UTF-8, zaś EKG2, które sam polecam umie UTF-8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi