MC' Napisano Listopad 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2007 Witam, Mam kartę x-fi xtreme audio na ca0106. Na głośnikach 5.1 mam niestety tylko na dwóch przednich. Wkładając słuchawki+ mikrofon co prawda słyszę dźwięk ale mikrofon w teście ekigi nie działa. Testowałem go w KRec i również nie mogę nic nagrać. Zintegrowana dźwiękówka wyłączona jest w BIOS'ie. # cat /etc/modprobe.conf alias eth0 sky2 alias eth1 sky2 alias scsi_hostadapter ata_piix #----cut here---- # I2C module options alias char-major-89 i2c-dev #----cut here---- options snd cards_limit=8 alias snd-card-0 snd-ca0106 options snd-ca0106 index=0 alias snd-card-7 snd-usb-audio options snd-usb-audio index=7 Natomiast # lspci | grep Audio Nie daje wyników. W czym może być problem ? Fakty: -działają tylko dwa głośniki przednie na zestaw 5.1. - nie działa mikrofon Z góry dziękuję za odpowiedi i sugetje Pozdrawiam MC' PS Tak, wiem że nowy beta Skye też obsługuje już video ale nie podobają mi się praktyki z zaglądaniem do plików /etc/passwd i grzebanie w zakładkach przy jednoczesnych szyfrowaniach swoich działań. Dlatego wolę do Video chatu coś co jest otwarte i z moich poszukiwań gizmo zamknięte, wangophone niedopracowane, kopete tylko na linuksa amsn obsługuje tylko msn'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_szczecin Napisano Listopad 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2007 Tak, wiem że nowy beta Skye też obsługuje już video ale nie podobają mi się praktyki z zaglądaniem do plików /etc/passwd i grzebanie w zakładkach przy jednoczesnych szyfrowaniach swoich działań. jeśli wolno można rozwinąć ten wątek ?? z góry thx pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Listopad 18, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2007 OT Bardzo proszę jeśli wolno można rozwinąć ten wątek ?? Jak wiadomo Skypa robią ludzie którzy robili Kazzaa a tam było spywaru cała masa. Tym razem robią Skypa. I dopóki robili go Win* nikt nie był w stanie wykkryć ich przekrętów. Chociaż i tak okazało się że zaglądają do biosa. Tym razem to przesadzili zaglądając do plików /etc/passwd i wtyczek firefoxa a o czym nie wiemy.... ? Mało to fajny tymbardziej że wszystkie operacje są szyfrowane i są "oślepiacze" dla reverseinżynierów. Pytanie po co taki zabezpieczenia skoro Skype i tak jest bezpłatny...? Zresztą to nie topic do tego al e oto kilka ciekwostek: http://www.heise-online.pl/news/item/1034 http://www.computerworld.pl/news/92355.html Dla mnie to horror .. Tymniemniej bardzo bym prosił o sugestie dla mojego problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi