sratanik2 Napisano Listopad 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2007 PS.Mam zainstalowanego kernel-2.6.23.1-49.fc8.i686.rpm ndiswrapper-1.48-1.lvn8.i386.rpm (kmod tak samo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Percy Bent Napisano Listopad 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2007 jak możesz mieć zainstalowany ndiswrapper -kmod, skoro nie masz samego ndiswrappera?? z tego co mi wiadomo te dwa pakiety wymagają siebie nawzajem i nie można zainstalować poprawnie jednego bez drugiego... spróbuj z konsoli zainstalować oba pakiety na raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sratanik2 Napisano Listopad 19, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2007 a mozna prosci o kod to ionstalacji ndiswrappera i komd-ndiswrappera;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Percy Bent Napisano Listopad 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2007 w konsoli: wchodzisz na poziom root poleceniem su i podajesz hasło które podałeś przy instalacji systemu później wchodzimy do katalogu pulpitu: cd /home/nazwa_urzytkownika/Desktop/ następnie podajesz komendę: rpm -ivh ndiswrapper* kmod-ndiswrapper* myślę że powinno śmigać jeśli nie podaj co ci zwróciła konsola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sratanik2 Napisano Listopad 19, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2007 dzięki ndiswrapper sie zainstalował wszystko ładnie tylko mam 1 mały problem:) jak wpisuje system-config-network i daje nowy sieci bezprzewodowa (tak samo w ethernet) nie mam dam nadal swojej karty;/(karta cały czas działa bo świecą sie lampki, a przed zainstalowanie ndiswrappera sie nie świeciły ) xD a po wpisaniu iwconfig pojawia mi sie lista dostępnych sieci I moje pytanie jest takie jak mam tą kartę skonfigurować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Percy Bent Napisano Listopad 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2007 szczerze powiedziawszy po zainstalowaniu ndiswrappera, wrzuceniu sera windowsowego i dodaniu do jądra, skonfigurowałem wszystko przy pomocy ustawień sieci w gui... mam tylko pytanie jaką masz kartę sieciową. podaj co zwraca ci iwconfig Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sratanik2 Napisano Listopad 20, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2007 Karta sieciowa PLANET WL-8303 lo no wireless extensions. wlan0 IEEE 802.11b ESSID:"ALTELNET" Mode:Managed Frequency:2.422 GHz Access Point: 00:30:4F:42:1A:35 Bit Rate=11 Mb/s Tx-Power:20 dBm Sensitivity=0/3 RTS thr:off Fragment thr:off Encryption key:off Power Management:off Link Quality:60/100 Signal level:-57 dBm Noise level:-96 dBm Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0 Tx excessive retries:17626626 Invalid misc:-1050637879 Missed beaco n:0 PS.Probowałem skonfigurować sobie siec z instrukcji z innego forum ale coś nie wyszło;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Percy Bent Napisano Listopad 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2007 z tego co widzę wszystko masz ładnie wykryte. spróbuj urządzenie sieciowe w : System->Administracja->Sieć dodaj tam bezprzewodowe urządzenie sieciowe. powinieneś mieć swoją kartę na liście proponowanych urządzeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sratanik2 Napisano Listopad 22, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2007 Właśnie (_niema_ → nie ma) ORT tam w liście mojej karty sieciowej;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Percy Bent Napisano Listopad 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2007 a spróbuj po uruchomieniu systemu z konsolei przeładować ndiswrappera: modprobe -r ndisswrapper modprobe ndiswrapper i wtedy spróbować konfiguracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sratanik2 Napisano Listopad 23, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2007 Mam jeszcze jedno pytanie wczoraj zmieniłem ustawienie anteny i odbieram inna siec;) mógłby mi ktoś napisać jak dodać nowa siec:P PS.Po wpisaniu modprobe -r ndisswrapper modprobe ndiswrapper niestety nadal (_niema_ → nie ma) ORT w liscie mojej karty;/Nie mozna jakos tego w konsoli skonfigurowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Percy Bent Napisano Listopad 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2007 a co ci podaje polecenie dmesg oczywiście jako root Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Listopad 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2007 Ok, jeśli karta działa to proponuję Ci zainstalować knetworkmanager (dla KDE) bądź nm-applet (dla GNOME). Tymczasowo zamiast knetworkmanagera a KDE jest jego odpoiwednik z GNOME z powodu jakichś niezgodności. Za pomocą tych apikacji poradzisz sobie z konfiguracją sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Percy Bent Napisano Listopad 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2007 a czy to nie są czasem pakiety instalowane domyślnie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Listopad 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2007 Szczerze mówiąc nie wiem. Ja je mam od tak dawna Bardzo możliwe, że są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi