Skocz do zawartości

Vnc Server I Remote Desktop Protocol (rpd)

czyzo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chcialem umozliwic koledze odpalenie wirutalnego pulpitu na jego laptopie (z win XP). Komputer jset podlaczony przez siec lokalna (na karcie 1 Gbit LAN) wiec nie powinno byc problemu z szybkoscia lacza. Problem jest jednak innej natury. Na FC2 mam cos takiego jak VNC serwer. Jak sciagnolem sobie VNC Viewer ze stronki http://www.realvnc.com to wszystko pieknie dziala (prawie). Poniewaz monitor pracuje w rozdzielczosci: 1280x1024 jak odpale pulpit (_linuxa_ → Linuksa) ORT na laptopie to sie nie miesci (robi sie taki przesuwany) co jest denerwujace. No i oczywiscie nie mozna w programie VNC zmienic rozdzielczosci na mniejsza (albo jakos przeskalowac). Program RPD (standardowy na XP) ma taka opcje ale nie moge za jego pomoca polaczyc sie z FC2. Pytanie brzmi: co i jak skonfigurowac aby uzyskac w/w efekt ?? Czy vncserwer na FC2 czy RPD na XP, czy zainstalowac co innego na FC2 do takich rzeczy. Zamiast postow: szukaj w google lub to juz nie raz bylo opisywane na forum prosze przynajmniej o link do odpowiedniego postu/artykulu a najlepiej o PRECYZYJNA odpowiedz (step-by-step), gdyz jestem niewiele czajacym uzyszkodnikiem.

BTW. Dzieki Waszym wskazowkom udalo mi sie podzielic neo+ na 2 komputery - wielkie dzieki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...