guciol Napisano Październik 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2004 Ello. Mam fedore core 2. Karte telewizyjna WinFasta dv2000. Po wlozeniu karty kudzu mi wykryl karte i zainstalowal. Nie wiem jak sprawdzic czy sie dobrze zainstalowala ani czy w ogole sie zainstalowala. Jestem poczatkujacym. Nie mam rowniez zadnego programy do ogladania TV i Radia. Jak ktos bedzie tak uprzejmu to moze napisze co mam zrobic aby to zadzialalo P.S. Dodam ze pod XP wszyztko dzala bez zastrzezen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwafafiki Napisano Październik 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2004 bedziesz musial prawdopodobnie uzupelnic /etc/modules.conf.. jak -- szukaj w sieci albo postudiuj dokumentację bttv. aplikacja tv -- tvtime aplikacja radio -- http://mfcn.ilo.de/gnomeradio/ (nie mylic z gnomeradio.org) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guciol Napisano Październik 4, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2004 a moze ktos wie co trzeba dopisac do /etc/modules.conf.. @dwafafiki dzieki Moj plik /etc/modprobe.conf alias eth1 via-rhine alias snd-card-0 snd-via82xx install snd-via82xx /sbin/modprobe --ignore-install snd-via82xx && /usr/sbin/alsactl restore >/dev/null 2>&1 || : remove snd-via82xx { /usr/sbin/alsactl store >/dev/null 2>&1 || :; }; /sbin/modprobe -r --ignore-remove snd-via82xx alias usb-controller ehci-hcd alias usb-controller1 uhci-hcd alias char-major-81 cx8800 Odpalilem w tvtime obraz ale tylko czarno bialy i z duzymi zakluceniami i nie ma ani jednej nutki dzwieku ... (pod XP jest piekny obraz z dzwikiem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike_j Napisano Październik 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2004 Spróbuj ustawić program klikając prawym przyciskiem na głównym oknie. Jeśli chodzi o dźwięk, to spróbuj po prostu... zgłośnić :-) Ale w tvtime - tzn. przytrzymaj przycisk [+], aż pasek głośności będzie na 100%. Domyślnie jest 0%... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guciol Napisano Październik 4, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2004 obraz jest czarno bialy dzwieku nie ma nadal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Październik 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2004 obraz jest czarno bialy dzwieku nie ma nadal sprobuj zmienic system telewizji na inny, moze masz ustawiony zly PAL.. karta tv jest polaczona z wejsciem karty dzwiekowej? odpal alsamixer/aumix i wyreguluj glosnosc wejscia dzwieku (IN), moze jest wyciszone... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi