kurzawa Napisano Listopad 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2007 Próbowałem odpalić Frostwire na F8 i dałem polecenie: [kurzawa@localhost ~]$ frostwire Ale otrzymałem: Starting FrostWire... Java exec found in PATH. Verifying... Suitable java version found [java = 1.6.0_03] Configuring environment... Loading FrostWire: java: xcb_xlib.c:50: xcb_xlib_unlock: Assertion `c->xlib.lock' failed. /usr/lib/frostwire/runFrostwire.sh: line 125: 4886 Przerwane ${JAVA_PROGRAM_DIR}java -ea -Dorg.apache.commons.logging.Log=org.apache.commons.logging.impl.NoOpLog -Djava.library.path=. $EXECUTABLE -jar FrostWire.jar $ARGUMENTS ****************************************************************** Something went wrong with FrostWire. Maybe you're using the wrong version of Java? (FrostWire is tested against and works best with with Sun's JRE, Java 1.4+) The version of Java in your PATH is: java version "1.6.0_03" Java SE Runtime Environment (build 1.6.0_03-b05) Java HotSpot Client VM (build 1.6.0_03-b05, mixed mode, sharing) Pakiet libXp mam zainstalowany: [kurzawa@localhost ~]$ rpm -qil libXp Name : libXp Relocations: (not relocatable) Version : 1.0.0 Vendor: Fedora Project Release : 8.fc8 Build Date: śro, 22 sie 2007, 01:05:53 Install Date: czw, 22 lis 2007, 16:06:21 Build Host: xenbuilder2.fedora.redhat.com Group : System Environment/Libraries Source RPM: libXp-1.0.0-8.fc8.src.rpm Size : 33141 License: MIT/X11 Signature : DSA/SHA1, czw, 25 paź 2007, 05:36:18, Key ID b44269d04f2a6fd2 Packager : Fedora Project URL : http://www.x.org Summary : X.Org X11 libXp runtime library Description : X.Org X11 libXp runtime library /usr/lib/libXp.so.6 /usr/lib/libXp.so.6.2.0 /usr/share/doc/libXp-1.0.0 /usr/share/doc/libXp-1.0.0/AUTHORS /usr/share/doc/libXp-1.0.0/COPYING /usr/share/doc/libXp-1.0.0/ChangeLog /usr/share/doc/libXp-1.0.0/INSTALL /usr/share/doc/libXp-1.0.0/README Co zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Listopad 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2007 witam, tez mialem ten problem. kombinowalem na rozne sposoby, ale zaden nie pomogl. podobno dziala na Iced Tea, ale nie u mnie. sciagnij wersje dla 'innych' OS i odpal skryptem dla MacOSX (bez zadnej instalacji). wtedy dziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Listopad 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 Znany problem z javą ,a nie programem Frostwire. Proszę sprawdzić wątki o javie w F8. Stosowny patch podany praktycznie w każdym wątku o javie w F8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Listopad 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 Znany problem z javą ,a nie programem Frostwire. Proszę sprawdzić wątki o javie w F8. Stosowny patch podany praktycznie w każdym wątku o javie w F8. wcale niekoniecznie. u mnie Java dziala bez problemow, a Frostwire akurat sie uparl. bawilem sie nawet w edycje skryptu startowego, ale nic nie pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Listopad 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 wcale niekoniecznie. u mnie Java dziala bez problemow, a Frostwire akurat sie uparl. bawilem sie nawet w edycje skryptu startowego, ale nic nie pomaga. java: xcb_xlib.c:50: xcb_xlib_unlock: Assertion `c->xlib.lock' failed. Ta linijeczka mówi wszystko. Jest to właśnie sławetny błąd w javie, który sprawia, że raz ona działa, a raz nie. Po prostu chłopaki z SUN nie postarali się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Listopad 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 java: xcb_xlib.c:50: xcb_xlib_unlock: Assertion `c->xlib.lock' failed. Ta linijeczka mówi wszystko. Jest to właśnie sławetny błąd w javie, który sprawia, że raz ona działa, a raz nie. Po prostu chłopaki z SUN nie postarali się. to fakt, ale niestety rozwiazanie, ktore działa we wszystkich innych przypadkach, tu nie daje rezultatow. czeski film... swoja droga na IcedTea nie dzialaly za to inne programy. i coz tu czynic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Listopad 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 to fakt, ale niestety rozwiazanie, ktore działa we wszystkich innych przypadkach, tu nie daje rezultatow. czeski film... swoja droga na IcedTea nie dzialaly za to inne programy. i coz tu czynic? Mówisz, że patch nie działa na jave?? Czy, że nawet po patchowaniu javy Frostwire nie chodzi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Listopad 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 Mówisz, że patch nie działa na jave?? Czy, że nawet po patchowaniu javy Frostwire nie chodzi?? dokladnie, mimo spatchowania, Frostwire odmawia wspolpracy. wszystko inne dziala bez problemow. musze to zglosic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurzawa Napisano Listopad 26, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 Ja rozwiązałem ten problem w taki sposób wykonując: updatedb for i in $(locate libmawt.so); do sed -i 's/XINERAMA/FAKEEXTN/g' ${i} done teraz już wszystko powinno śmigać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Listopad 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 Ja rozwiązałem ten problem w taki sposób wykonując: updatedb for i in $(locate libmawt.so); do sed -i 's/XINERAMA/FAKEEXTN/g' ${i} done teraz już wszystko powinno śmigać Dzięki kurzawa. Wszystko śmiga. Proponuję przypiąć to rozwiązanie bo może się okazać, że rozwiązuje problemy z instalatorem Oracle i innymi aplikacjami java pod F8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Listopad 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 rzeczywiscie dziala! dzieki wielkie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi