czester_ Napisano Listopad 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2007 Witam, mam problem z moją kartą wifi. Mianowicie poprzednio na fc7 jedynym rozwiązaniem był ndiswrapper choć i ten nie do końca działał. Teraz fedorka ku mojemu zdziwieniu wykryła mi moją kartę lecz nic poza tym. Dziś udało mi się nawet znaleźć mój AP ale nie chce się z nim połączyć i pobrać adresu. To samo na manag. sieci i przy starcie systemu. Da się to jakoś uruchomić czy niezbędny będzie dalej ndiswrapper. A o to co pokazuje mi lspci 0a:00.0 Network controller: RaLink RT2561/RT61 rev B 802.11g iwconfig wlan0 IEEE 802.11g ESSID:"lukasz" Mode:Managed Frequency:2.437 GHz Access Point: 00:30:4F:37:26:62 Bit Rate=1 Mb/s Tx-Power=27 dBm Retry min limit:7 RTS thr:off Fragment thr=2352 B Encryption key:off Link Quality=73/100 Signal level=-40 dBm Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0 Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0 ifconfig wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:17:9A:82:6F:54 inet6 addr: fe80::217:9aff:fe82:6f54/64 Scope:Link UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1 RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:11 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:1000 RX bytes:0 (0.0 TX bytes:2376 (2.3 KiB) Takie coś pokazuje mi Network Manager i nie chce się włączyć: nm-applet ** (nm-applet:3776): WARNING **: No connections defined ** (nm-applet:3776): WARNING **: No networks found in the configuration database ** (nm-applet:3776): WARNING **: <WARN> applet_dbus_manager_start_service(): Could not acquire the NetworkManagerUserSettings service as it is already taken. Return: 3 (nm-applet:3776): GLib-CRITICAL **: g_hash_table_destroy: assertion `hash_table != NULL' failed (nm-applet:3776): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed (nm-applet:3776): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed Z góry dzięki za pomoc!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matju Napisano Grudzień 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2007 Dołączam sie do pytania, czy ktoś rozwiązął problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czester_ Napisano Grudzień 9, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2007 Chyba będziemy musieli sami sobie pomóc;) W tamtym tyg. próbowałem z MAdwifi bo wyczytałem, że najnowszy posiada już obsługe naszej karty ale niestety kaszana:/ Jak narazie jedyne co zostaje to instalacja ndiswrappera chyba... i nadzieja, że fedora 9 pozytywnie nas zaskoczy. Gorzej z Network Manager który prosto mówiąc wysypuje się za każdym razem i nie chce wystartować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi