butcher Napisano Październik 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2004 Zainstalowalem sobie nowego menedzera okienek i chcialbym go odpalic, ale nie wylaczajac juz dzialajacej sesji xow!!! Tzn. Aby dzialaly dwie sesje X-ow np Gnome i AfterStep nie wiem rowniez jak przelaczac sie pomiedzy tymi sesjami moze ALT+F8 to bylby terminal do nastepnej sesji X-ow??? Czekam na propozycje z niecierpliowscia!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Październik 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2004 nie wiem o co Ci chodzi... ale moze to Ci pomoze- switchdesk{/B] ( jest tez intefejs graficzny do tego.. tzw. switchdesk-gui) .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwafafiki Napisano Październik 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2004 "startx -- :1" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butcher Napisano Październik 5, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2004 Wiem, ze polecenie startx -- :1 spowoduje otwarcie drugiej sesji X i ponowne przeczytanie pliku ~/.xinitc Ale wlasnie to polecenie mi nie dziala, wyskakuje cos takiego Release Date: 18 December 2003 X Protocol Version 11, Revision 0, Release 6.7 Build Operating System: Linux 2.4.21-14.ELsmp i686 [ELF] Current Operating System: Linux localhost.localdomain 2.6.5-1.358 #1 Sat May 8 09:04:50 EDT 2004 i686 Build Date: 26 June 2004 Build Host: tweety.build.redhat.com Before reporting problems, check http://wiki.X.Org to make sure that you have the latest version. Module Loader present OS Kernel: Linux version 2.6.5-1.358 ([email protected]) (gcc version 3.3.3 20040412 (Red Hat Linux 3.3.3-7)) #1 Sat May 8 09:04:50 EDT 2004 Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting, (++) from command line, (!!) notice, (II) informational, (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown. (==) Log file: "/var/log/Xorg.1.log", Time: Tue Oct 5 08:58:58 2004 (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf" gnome-session: you're already running a session manager waiting for X server to shut down Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwafafiki Napisano Październik 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2004 polecenie musisz wydac poza Xami (alt+ctrl+f1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butcher Napisano Październik 5, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2004 JAKI CZAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jaki ja glupi jestem.... Dzieki ci bardzo!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi