MC' Napisano Listopad 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 Witam, Otóż uruchomiłem sobie swoją dźwiękówkę XFI Xtreme Audio na sterowniku ca0106. W alsamikserze popodgłaśniałem kanały odmutowałem klawiszem 'M'. Dodałem sobie do katalogu domowego plik .asoundrc: pcm.!default { type plug slave.pcm "dmix" slave.pcm "surround51" slave.channels 6 route_policy duplicate } Odpaliłem amaroka Ustawienia-> konfiguracja Amaroka->tak że wygląda to tak: I wszystko działa dopóki nie wyłącz komputera. Jeśli wyłączę komputer w trakcie gdy amarok bedzie odtwarzał muzykę to po ponownym uruchomieniu fedorki przy uruchamianiu amaroka dostane ten oto komunikat: Jak bym nie zmieniał alsa/oss/auto zawsze to samo. # lsmod |grep audio snd_usb_audio 74305 0 snd_usb_lib 16961 1 snd_usb_audio snd_hwdep 10309 1 snd_usb_audio snd_pcm 64069 7 snd_usb_audio,snd_ca0106,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss snd 43205 15 snd_usb_audio,snd_hwdep,snd_ca0106,snd_rawmidi,snd_ac97_codec,snd_seq_oss,snd_se ,snd_seq_device,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_timer Nie wiem, bo nigdy się tym nie bawiłem, ale czy powinno u byc wszędzie usb ?? #vi /etc/modprobe.conf options snd cards_limit=8 alias snd-card-0 snd-ca0106 options snd-ca0106 index=0 alias snd-card-7 snd-usb-audio options snd-usb-audio index=7 Z góry dziękuję za sugestje. Pozdrawiam MC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi