Kriss Napisano Październik 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2004 Ciegle problemy z instalacja ciagle czegos brakuje sciagnałem juz trzy kolejne pakiety ktorych brakuje zeby po kolei siebie nawzajem zainstalowac, ale to nic nie daje, bo akzdy z nich po kolei sie nie chce zainstalowac,co mam zrobic ?? Siedze w linuksie od kilku dni i mecza te instalacje strasznie ... Macie jakies rade tego dotyczace ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Październik 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2004 co to znaczy: ze to nic nie daje, bo akzdy z nich po kolei sie nie chce zainstalowac,co mam zrobic ?? a jaki blad wychodzi? przy instalacji pakietow, moze ciagle Ci czegos brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriss Napisano Październik 4, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2004 Po kolei brakuje pakietow, ktorej ja sciagam, staram sie je zainstalowac i znowu są braki... Są jakieś inne sposoby instalacji ?? wymuszenie przez nodeps nic nie daje, pisze że są konflikty (bez sensu bo z plikami man pomocy) Dokłądnie jakie błędy wychodza to nie pamietam, ale że barkuje pakietów, tylko ze ile tego można sciągać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smali Napisano Październik 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2004 odinstaluj ręcznie te pakiety które powodują konflikt nawet jeżeli będziesz musiał użyć --nodeps, następnie wejdź do /var/cache/apt/archives i zainstaluj ich nowsze wersje, jak je zainstalujesz wykonaj jeszcze raz 'apt-get dist-upgrade' u mnie to działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriss Napisano Październik 5, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2004 udała się instalacja jakoś w końcu ale nie chce się uruchomić a to dlatego ze niby biblioteka librpm.so nie chodzi a sprawdziłem posiadam zdaje sie taka biblioteke bo posiadam pakiet rpmlib. Co mam zrobic ?? tam jeszcze pisze jak uruchamiam 'apt-get dist-upgrade' (apt-get: error while loading shared libraries: librpm.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory) Macie jakieś porady ?? Zanim się tu zastrzele... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Październik 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2004 udała się instalacja jakoś w końcu ale nie chce się uruchomić a to dlatego ze niby biblioteka librpm.so nie chodzi a sprawdziłem posiadam zdaje sie taka biblioteke bo posiadam pakiet rpmlib. Co mam zrobic ?? tam jeszcze pisze jak uruchamiam 'apt-get dist-upgrade' (apt-get: error while loading shared libraries: librpm.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory) Macie jakieś porady ?? Zanim się tu zastrzele... Może i biblioteka librpm jest zainstalowana, ale w katalogu /lib lub /usr/lib nie ma pliku librpm.so ! Może jest plik o podobnej nazwie, spróbuj zrobić do niego dowiązanie symboliczne nazwe właśnie librpm.so i librpm.so.0 . Jeśli nie pomoże spróbuj od nowa wgrać pakiet za pomocą : rpm -Uhv --force librpm a jak nie pomoże do dodaj do polecenia jeszcze --replacefiles --replacepkgs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi