murcin Napisano Listopad 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 Wielu miało problem z dźwiękiem na fc8 jak i poprzedniej fc7 (podobnie jak ja) udało mi się znaleźć rozwiązanie. w Moim przypadki zaraz po instalacji fedorki dźwięk był i wszystko było ok. jednak wystarczył reset czy też update i poprostu znikał dźwięk a czasem nawet karta dźwiękowa była niewidoczna.... problem cały znajdował się w pliku /etc/modprobe.conf Pierwszy plik modprobe.con po resecie ulegał zamianie i kopia tego pliku zapisywała się jako modprobe.conf~ Oto mój plik ten prawidłowy: alias eth0 forcedeth alias scsi_hostadapter libata alias scsi_hostadapter1 sata_nv alias scsi_hostadapter2 pata_amd alias scsi_hostadapter3 usb-storage alias wlan0 rt61pci A oto ten zły nadpisany: alias eth0 forcedeth alias scsi_hostadapter libata alias scsi_hostadapter1 sata_nv alias scsi_hostadapter2 pata_amd alias scsi_hostadapter3 usb-storage alias wlan0 rt61pci alias snd-card-0 snd-hda-intel options snd-card-0 index=0 options snd-hda-intel index=0 czyli poprostu odciąć ostatnie linijki i możemy się cieszyć normalnym eleganckim dźwiękiem 5.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi