Buka Napisano Listopad 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2007 Mam problem ze zmuszeniem ndiswrappera do działania z moim adapterem usb netgear wg111v2. Już po instalacji sterów ndiswrapper -l ciągle mi wyświetla "alternate driver rtl8187". Dodałem już rtl8187 do blacklisty w modprobe.d, rmmod rtl8187 już nie działa, a mimo to dalej jest jako alternate driver... Ratunku, linux bez neta mi się do niczego nie przyda... Jak można, to proszę o jasne porady, z linuksem mam kontakt od 3 dni i zeszły mi one całe na tą walkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rostek Napisano Listopad 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2007 A probowales po prostu odinstalowac te sterowniki ndiswrapperem? ndiswrapper -l (to jest mala litera "L") ndiswrapper -e [nazwa sterownika] i nie powinien byc juz widziany w systemie. pozniej dodaj wlasciwy sterownik ndiswrapper -i [dobry sterownik] a pozniej ndiswrapper -m zeby sterownik dodal sie do listy sterownikow uruchamianej przy kazdym restarcie komputera. Nie wiem czy o to chodzilo - ale ja to tak widze :-) pzdr Rostek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi