Morgoth Napisano Listopad 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2007 Witam, jestem posiadaczem telefonu Nokia 6131 lecz wykrycie go przez komputer umożliwia posiadanie tylko posiadanie oprogramowania Nokia PC Suite, który ejst neistety dostepny na system Windows, podłączyć telefon można nawet pod Macintosh, czy N-gage! pod linux jednak nic nie zauważyłem....Czy jest jakiś sposób na podłoczenie tego telefonu, chodzi mi o kabel USB. Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Listopad 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2007 Witam, jestem posiadaczem telefonu Nokia 6131 lecz wykrycie go przez komputer umożliwia posiadanie tylko posiadanie oprogramowania Nokia PC Suite, który ejst neistety dostepny na system Windows, podłączyć telefon można nawet pod Macintosh, czy N-gage! pod linux jednak nic nie zauważyłem....Czy jest jakiś sposób na podłoczenie tego telefonu, chodzi mi o kabel USB. Z góry dziękuję Jeżeli to symbianowy telefon to można pliki przesyłać za pomocą obexftp. Jeżeli nie symbian, to zainteresuj się pakietem wammu i gnokii. Pod KDE jest KMobileTools. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morgoth Napisano Grudzień 2, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2007 A jak skonfigurować ten program "wammu" bo jak się chce żeby wykryło telefon to wywa taki błąd: Installed: wammu.noarch 0:0.19-3.fc8 Dependency Installed: gammu.i386 0:1.13.0-1.fc8 gammu-libs.i386 0:1.13.0-1.fc8 python-gammu.i386 0:0.22-3.fc8 wxGTK.i386 0:2.8.4-6.fc8 wxGTK-gl.i386 0:2.8.4-6.fc8 wxPython.i386 0:2.8.4.0-2.fc8 Complete! [root@masq140-19 morgoth]# wammu Debug log created in /tmp/wammuexRvrC.log, in case of crash please include it in bugreport! Naruszenie ochrony pamięci [root@masq140-19 morgoth]# A kompletnie juz nie wiem jak sie połącyzć przez k mobile tools. Z góry THX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi