Skocz do zawartości

Zestaw Pc Z Preinstalowanym Linuxem

happy-angel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Mam zamiar w za pare miesiecy kupic sobie PC do grafiki 3d w okolicach ~4000zl. Rozgladam sie za stacja robocza ktora by miala preinstalowanego (_linuxa_ → Linuksa) ORT ewentulanie bez systemu. Z cala pewnoscia niechce brac z zainstalowanym "Małomieukim" systemem. Slyszalem o tym ze HP i Dell sprzedaja jakis sprzet z pingwinami ale to co wynalazlem w googlach mnie zabardzo nie zadawala. Ma ktos na oku jakies konkretny sklep na oku?

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Witam wszystkich

Mam zamiar w za pare miesiecy kupic sobie PC do grafiki 3d w okolicach ~4000zl. Rozgladam sie za stacja robocza ktora by miala preinstalowanego (_linuxa_ → Linuksa) ORT ewentulanie bez systemu. Z cala pewnoscia niechce brac z zainstalowanym "Małomieukim" systemem. Slyszalem o tym ze HP i Dell sprzedaja jakis sprzet z pingwinami ale to co wynalazlem w googlach mnie zabardzo nie zadawala. Ma ktos na oku jakies konkretny sklep na oku?

Pozdrawiam

Na Twoim miejscu bym kupił lapcia bez systemu i ewentualnie dokupił Linuksa lub zainstalował wersję, która Ci odpowiada.

HP i Dell sprzedają sprzęty z Ubuntu, a to, moim zdaniem, nie jest najlepsze rozwiązanie.

Na Twoim miejscu bym kupił lapcia bez systemu i ewentualnie dokupił Linuksa lub zainstalował wersję, która Ci odpowiada.

HP i Dell sprzedają sprzęty z Ubuntu, a to, moim zdaniem, nie jest najlepsze rozwiązanie.

Ale on nie chce laptopa a PC....

na twoim miejscu to po prostu kupilbym PC "na czesci"... znaczy sie, kazdy element osobno, taki, jaki by mnie zadowalal... planujesz wydac ok. 4000zl, wiec bedziesz w stanie zlozyc calkiem przyzwoity sprzet... a OS sam sobie wybierz.... po co ci preinstalowany? zainstaluj go sobie sam, dostosowujac go do twoich potrzeb... ale to tylko moje skromne zdanie... swoja droga, linuksa przeciez nie musisz kupowac :huh: pobierz go z netu, lub popros o to kogos znajomego... wypal na plytke i gotowe :D:D za ok. 1,4zl masz OS :D

Ale on nie chce laptopa a PC....

Pomroczność jasna :D

Swoją drogą, pisząc posta zastanawiałem się, jak Autor chce zajmować się grafiką na max 17" ekranie z grafiką pokroju GF 8600.

Jak kupisz pc'ta zlozonego przez Dell'a czy jakas inna marke to otrzymujesz o wiele stabilniejsza i wydajniesza konfiguracja a to ze bedzie mial preinstalowanego (_linux'a_ → Linuksa) ORT u wolni mnie od problemow typu: Microfon karty dzwiekowej nie bedzie dzialac bo karta nie jest wspierana przez alse dla tego ze .... bla bla bla