MC' Napisano Grudzień 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2007 Witam, Tak jak w temacie ponieważ zainstalowałem F8 i nastepnie zrbiłem chown -R ja:ja /home/ja pozostały tam pppliki z poprzedniej fedorki 7. Niestety przy starcie sytemu dostaje taki komunikat. Otóż jak widze w pakietach dla f8 nie ma nawet autoruna. 1. Jak usunąć ten irytujący pop-up pojawiający się po zalogowaniu? 2. Do czego służył w f7 autorun i co go zaastępuje w f8? Z góry dziękuje za odpowiedi. Pozdrawiam MC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Grudzień 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2007 Może zainstaluj autofs, który służy do automatycznego montowania DVD-romów itp. Faktycznie w F8 nie jest on domyślnie zainstalowany, ale co ciekawe automontowanie w KDE działa u mnie tak samo jak w F7. Wydaje mi się że autorun służył do określania domyślnych akcji dla nowo zamontowanych nośników, typu otwieraj w nowym oknie, otwieraj w kaffeine, itd.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Grudzień 4, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2007 Autofs miałem już zainstalowany ... Teraz mi zależy na tum aby pozbyc się tego komunikatu.. Skąd mogę usunąć ten wpis z autostartu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Grudzień 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2007 A patrzyłeś co jest w /usr/share/autostart i /etc/xdg/autostart, oraz /home/.../.config/autostart. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Grudzień 4, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2007 OK znalazłem w: /home/ja/.config/.kde/Autostart/ Autorun.desktop .directory Czy wykasowanie tego pliku wystarczy i czy nie jest on potrzebny tj czy moge się tego bezpiecznie pozbyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Grudzień 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2007 Nie sądzę żeby był on do czegoś potrzebny, ale zawsze na wszelki wypadek możesz go po prostu przenieść w inne miejsce, wylogować się z KDE i zobaczyć czy wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi