sam_on Napisano Grudzień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2007 Witam, Niedawno zainstalowałem Fedorę 8. Tak jak się spodziewałem był problem z dźwiękiem, który jak mi się wydawało, załatwiłem poprzez doinstalowanie kilku bibliotek (przede wszystkim wszystkiego co ma xine i alsa w nazwie). Okazało się jednak, że na tym nie koniec kłopotów. Dwie aplikacje nie mogą równocześnie korzystać z dźwięku. Przykładowo: 1. Uruchamiam przeglądarkę. 2. Włączam jakiś filmik np. z youtube'a (wszystko jest na razie ok). 3. Pauzuję filmik. 4. Właczam amaroka - a tam nie ma dźwięku. I w drugą stronę: 1. Włączam amaroka. 2. Puazuję muzykę. 3. Uruchamiam filmik w przeglądarce, a tam nie ma głosu. Dźwięk brzęczków systemowych również zanika. Próbowałem już wielu rzeczy, doinstalowałem pełno nowych bibliotek, próbowałem zmieniać ustawienia w mikserze, coś spróbowałem zmienić w usługach, ale moje starania spełzły na niczym. Sprzęt chyba nie ma znaczenia, bo wydaje mi się, że błąd tkwi w ustawieniach systemu, ale na wszelki wypadek dodam jeszcze, że mam kartę Silicon Integrated Systems AC'97 Sound Controler, oprogramowanie jest świeże - tak jak pisałem, system dopiero co ściągnięty i zainstalowany z KDE-LiveCD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi