bshbc Napisano Grudzień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2007 Witam, Mam nastepujący problem: Na FC8 zainstalowałem z RPM Skype (wersja dla fc5 bo innej nie znalazłem, zresztą w FC7 mi działala OK). Włączyłem w mikserze systemowym mikrofon, poustawialem głośność dźwięku i wszystko było by dobrze gdyby nie fakt że rozmawiając przez Skype słyszę głos tylko w lewej sluchawce (głośniku). Dodam że w innych programach (MPlayer, XMMS itp.) wszystko jest jak należy. Czy ktoś z forumowiczów spotkal się z takim zachowaniem Skype? Czy macie jakieś pomysły pozwalające rozwiązać ten dziwny problem? Pozdrawiam bshbc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Grudzień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2007 http://www.skype.com/download/skype/linux/beta/ Na tej stronie masz najnowsza wersje skype . Sciagnij paczke dla fedory 7 , zainstaluj i zobacz czy bedzie lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bshbc Napisano Grudzień 6, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2007 Problem w tym że to ten sam RPM który mam zainstalowany :-( Na wskazanej stronie jest ikona że to dla FC7 ale w nazwie pliku mamy oznaczenie fc5. I dziala to u mnie tak jak opisałem wcześniej. Tak czy inaczej dzięki za odzew. bshbc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Percy Bent Napisano Grudzień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2007 usuń z systemu wszystko co związane z pulseaudio i zainstaluj w to miejsce alse... (u mnie pomogło) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanji Napisano Grudzień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2007 Co prawda mam Fedorę 6, ale u mnie był identyczny problem. Spróbuj z moim asound.conf (nie nzapomnij o backupie, co by nie było w razie czego na mnie ). U mnie to w 100% poskutkowało, choć post sugeruje co innego, ale tam problem był gdzie indziej. http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...5533;entry99334 Trzeba wtedy nie zapomnieć o przypisanie odpowiednich urządzeń odpowiednim funkcjom dźwięku (patrz: komentarze w treści asound.conf) w ustawieniach Skype. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bshbc Napisano Grudzień 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2007 Witam, Dziękuję Wam za pomoc w rozwiązaniu problemu. Po wyłączeniu PulseAudio wszytko działa jak należy :-) Pozdrawiam bshbc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi