andrus_mar Napisano Grudzień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2007 Witam Zakupiłem nowy serwer i redhata enterprise linux es 4. Otóż mam teraz problem z instalacją ponieważ nie mogę uruchomić instalki. W biosie ustawilem zeby bootował z cdromu i nic nie daje. probowałem też uruchomić z dyskietki ale to samo się dzieje. nie wiem co robić ponieważ jestem poczatkujący z linuxem i nie wiem jak do tego sie zabrac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Grudzień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2007 To powiedz, jaki dostajesz komunikat. Albo zbootuj z tego CD inną maszynę -- bez obaw, nie zainstaluje ci nic automatycznie. Albo skorzystaj z serwisu. Forum też odpowie, ale nie lubi się domyślać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Jerzy Napisano Grudzień 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2007 Prawdopodobnie instalujesz system z płytek które otrzymałeś z serwerem albo zakupiłeś z Red Hatem. Jest to prawdopodobnie najstarsza wersja instalacyjna sprzed 2 lat. W tym okresie Red Hat udostępnił użytkownikom możliwość pobrania z Red Hat Network nowszej wersji instalacyjnej systemu. Na dzień dzisiejszy jest 6 nowszych wersji instalacyjnych. RHEL 4 Update 6 (RHEL 4,6) jest ostatnią z nich . Posiadają one między nowsze wersje jądra, oraz nowsze wersje sterowników. Pobranie i instalacja z ostatniej wersji instalki najpewniej rozwiąże Twój problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi