cooleq Napisano Grudzień 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2007 FC6 geforce8500GT LCD nowa instalacja, włączam ładuje sie wszystko ładnie i w momencie ładowania x-ow wyłącza mi się monitor z komunikatem poza zakresem pracy. jak zmienić z konsoli parametry wyświetlania? ps. skoro i tak już napisałem to zapytam jeszcze jak włączyć fedore w konsoli bo nie mam obcji recovery mod jak w ubuntu ps.2 właśnie sprawdziłem: ( nie wiem czy to już są różne konosle) jak wyłącza się monitor to po naciśnięciu alt+ctrl+f1 jest dalej okno uruchamiania systemu i ostatnim punktem jest montowanie przestrzeni wymiany /etc/fstab OK audit(1197024048.290:4): avc :denied {search} for pid 2593 comm="xenstored" name="/" dev+sysfs ino=1 scontext=system_u:system_r:xensorted_t:so tcontext system_u: object_r:sysfs_t:so tc lass=dir i tak 4 razy tylko z różnymi liczbami mam nadzieje że dobrze przepisałem bo musiałem użyć kartki :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Grudzień 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2007 Przeczytaj instrukcje obsługi swojego monitora . Znajdz tam jego parametry ; czestotliwość odchylania poziomego pionowego , odswiezanie . Nastepnie gdy uruchomisz fedore w trybie tekstowym wyedytuj jako root plik /etc/X11/xorg.conf Znajdz tam linijki w których pisze "HORIZONTAL" , "VERTICAL" Default depth ustaw raczej na 24 Sa tam tez linijki w których powinno byc wpisana rozdzielczosc przy danej głebi koloru . Wiec tam przy "depth 24" wpisz odpowiednia dla twego monitora . W trynie tekstowym mozesz uzyc edytora nano , pico , mc Zapisz tak zmieniony plik a potem wydaj polecenie STARTX i zobacz co sie bedzie działo !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi