zajec00 Napisano Grudzień 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2007 witam przejzalem inne tematy dot. Xine ale nie znalazlem odpowiednika mojego problemu... otoz... po wielu trudach udalo mi sie zainstalowac i prawidlowo skonfigurowac stery do nvidii z repo livny (z pomoca uzytkownikow forum)... wszystko byloby ok, gdyby nie fakt ze po tym zabiegu Xine zwariowal... nadal odtwarza wszystkie formaty itp. ale w momencie wlaczenia fullscreen'u, obraz zostaje powiekszony do ogromnych rozmiarow (widze 1/4 obrazu) przy czym rozdzielczosc zostaje ostro obnizona... jeszcze troche i widacby bylo same kwadraty :lammer: obecnie kozystam z f8 na najnowszym jadrze, stery grafy to kmod-nvidia-100.14.19-19.lvn8.i686... xine w wersji 0.99.5 bylbym wdzieczny za pomoc... pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Grudzień 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2007 witam przejzalem inne tematy dot. Xine ale nie znalazlem odpowiednika mojego problemu... otoz... po wielu trudach udalo mi sie zainstalowac i prawidlowo skonfigurowac stery do nvidii z repo livny (z pomoca uzytkownikow forum)... wszystko byloby ok, gdyby nie fakt ze po tym zabiegu Xine zwariowal... nadal odtwarza wszystkie formaty itp. ale w momencie wlaczenia fullscreen'u, obraz zostaje powiekszony do ogromnych rozmiarow (widze 1/4 obrazu) przy czym rozdzielczosc zostaje ostro obnizona... jeszcze troche i widacby bylo same kwadraty :lammer: obecnie kozystam z f8 na najnowszym jadrze, stery grafy to kmod-nvidia-100.14.19-19.lvn8.i686... xine w wersji 0.99.5 bylbym wdzieczny za pomoc... pozdrawiam! Jakie sterownika wyjścia video używasz w xine?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajec00 Napisano Grudzień 9, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2007 ustawione jest na auto... na kazdym sterowniku jest to samo... jakies sugestie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Grudzień 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2007 Ustaw poziom wiedzy użytkownika na "Master of the known universe" i zobacz czy nie masz czasem zaznaczonej opcji use_xvidext w zakładce gui. Jeżeli jest włączona to ją wyłącz i zrestartuj xine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajec00 Napisano Grudzień 9, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2007 wylaczylem ta opcje i... teraz jak robie fullscreen to rozmiar obrazu sie nie zmienia... znaczy sie, ekran jest czarny a po srodku mam obraz w rozmiarze okna bez fullscreena... suma sumara, teraz fullscreen dziala tak ze zaczernia caly ekran i przesowa okno filmu na srodek... wiec nadal jest cos nie halo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Grudzień 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2007 wylaczylem ta opcje A w jaki sposób włączyłeś tą opcję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Grudzień 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2007 wylaczylem ta opcje i... teraz jak robie fullscreen to rozmiar obrazu sie nie zmienia... znaczy sie, ekran jest czarny a po srodku mam obraz w rozmiarze okna bez fullscreena... suma sumara, teraz fullscreen dziala tak ze zaczernia caly ekran i przesowa okno filmu na srodek... wiec nadal jest cos nie halo... Jak ci się nie zmienia rozmiar obrazu to zmień wyjście wideo na XV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajec00 Napisano Grudzień 9, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2007 problem rozwiazany... wystarczylo odznaczyc opcie output.disable_scaling w zakladce video teraz juz wszystko smiga :D dzieki za rady i poswiecony czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi