siomek Napisano Grudzień 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2007 Witam, Chciałbym przenieść swój projekt z C++ na C#. Googlowałem po sieci, ale nie znalazłem odpowiednich bibliotek w C#: 1. Biblioteka algorytmów numerycznych. W szczególności algorytmy interpolacji, ekstrapolacji, rozwiązywanie układów równań różniczkowych sztywnych (odpowiednik GSL), 2. Biblioteka wykresów X-Y (odpowiednik Qwt, Dislin itp). Pozdrawiam Siomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Grudzień 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2007 a C# w ogóle nadaje się do algorytmów numerycznych? Pierwowzór Java to wiem że jak najbardziej tak, ale pierwsze słyszę żeby ktoś w C# numerykę robił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soruk Napisano Grudzień 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2007 Co sie tyczy grafow, to moze Cie zainteresowac "zedgraph". Do algorytmow numerycznych, to nie wiem co Ci poradzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siomek Napisano Grudzień 11, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2007 Dzięki za odpowiedzi, W zasadzie to przeniesienie mojego projektu na C# ma być w celach treningowych. Chodzi o rozeznanie tematu, sprawdzenie do czego C# tak naprawdę się nadaje. Bo jak narazie to widzę, że za wiele dobrych i darmowych bibliotek to pod to nie ma :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi