orzeszko Napisano Grudzień 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2007 Fedora 8 jest piękna Działa pięknie compiz-fuzion, ale... byłaby jeszcze piękniejsza gdyby Emerald Theme Manager działał. A nie działa. Uruchamia się, pokazuje tematy, instaluje nowe ale nie 'uruchamia' ich. Jakikolwiek przeskok na inny temat nie przynosi efektu - dalej mam Plastik. Co jest źle? Używam KDE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajec00 Napisano Grudzień 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2007 no coz... musze powiedziec ze mam ten sam problem, tyle ze na Gnome... :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimas7 Napisano Grudzień 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2007 A: prawy klik na ikonie Compiza->Select Window Menager->Compiz nie pomaga?? pz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajec00 Napisano Grudzień 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2007 : a dokladnie na ktora ikonke? ta w tray'u? bo jesli tak, to nie posiadam takiej opcji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Grudzień 13, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2007 właśnie - ciekawostą jest, iż zainstalowałem pakiet fusion icon czy coś tam (wiadomo o co chodzi - o TĄ ikonę) i nie posiadam jej w tray-u. Nawet jak odpalę to "poskacze" i nic się nie dzieje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimas7 Napisano Grudzień 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2007 Tak o tą ikone w trayu chodzi. Dwa razi instalowałem wedle tego: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=16463 i wszystko wporzadku pz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greeg Napisano Grudzień 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2007 jeśli nie masz ikony compiz w tray'u to musisz mieć dla Gnome pakiet fusion-icon-gtk a jeśli Kde to fusion-icon-qt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Grudzień 13, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2007 czyli mam rozumieć, że mój compiz nie działa bo pochodzi z fedorowych repozytoriów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greeg Napisano Grudzień 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2007 ja robiłem według tego opisu http://www.fedoraforum.org/forum/showthread.php?t=171130 i dziala wszystko ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Grudzień 13, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2007 rzeczywiście, działa Dzięki. no działą, ale niby... Inaczej - wszystko jest ok, ale jak się zaloguję to pager zamiast pokazywać 4 pulpity pokazuje że ma 1, ale fizycznie są 4-y bo kostka działa. Jak wejdę w ustawienia pulpitów to rzeczywiście jest 1. Ustawiam na 4 i ok - pager pokazuje 4. Ale jak wyłączę compiz i załączę kwin to nagle mam 16 pulpitów! Jak nie ruszę (tzn. nie przełączę na kwin) to zawsze po zalogowaniu mam 1 pulpit na pagerze... wnerwia mnie to... ok maj mistejk - niby usunąłem wszystkie stare paczki te fedorowe a mimo to okazało się później że bytują sobie... pomogło - totalne wyczyszczenie (wczesniej musiałem usunąć compiz.fusion z repo), usunięcie wszystkich configów emeralda i compiza i ponowna instalacja wg. opisy forumowego. Teraz jest ok Następnym razem używaj opcji edytuj /Karlik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobiasz Napisano Grudzień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2007 Witam A może ktoś wie co trzeba zrobić jeśli przy włączaniu desktop-effects wyskakuje mi błąd: [tobiasz@chello089076211182 X11]$ desktop-effects True * Executing: /usr/bin/compiz --replace --sm-disable --ignore-desktop-hints ccp * nvidia found, exporting: __GL_YIELD="NOTHING" /usr/bin/compiz (core) - Fatal: No sync extension Dzięki Edit: Już wszystko działa... do pliku xorg.conf pod Section "Module" trzeba było dopisać linijkę Load "extmod" pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi