Skocz do zawartości

Fedora 8, Compiz-fuzion I Emerald

orzeszko

Rekomendowane odpowiedzi

Fedora 8 jest piękna :) Działa pięknie compiz-fuzion, ale... byłaby jeszcze piękniejsza gdyby Emerald Theme Manager działał. A nie działa. Uruchamia się, pokazuje tematy, instaluje nowe ale nie 'uruchamia' ich. Jakikolwiek przeskok na inny temat nie przynosi efektu - dalej mam Plastik. Co jest źle?

Używam KDE.

Tak o tą ikone w trayu chodzi.

Dwa razi instalowałem wedle tego:

http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=16463

i wszystko wporzadku

pz

rzeczywiście, działa :) Dzięki.

no działą, ale niby... Inaczej - wszystko jest ok, ale jak się zaloguję to pager zamiast pokazywać 4 pulpity pokazuje że ma 1, ale fizycznie są 4-y bo kostka działa. Jak wejdę w ustawienia pulpitów to rzeczywiście jest 1. Ustawiam na 4 i ok - pager pokazuje 4. Ale jak wyłączę compiz i załączę kwin to nagle mam 16 pulpitów! Jak nie ruszę (tzn. nie przełączę na kwin) to zawsze po zalogowaniu mam 1 pulpit na pagerze... wnerwia mnie to...

ok maj mistejk - niby usunąłem wszystkie stare paczki te fedorowe a mimo to okazało się później że bytują sobie... pomogło - totalne wyczyszczenie (wczesniej musiałem usunąć compiz.fusion z repo), usunięcie wszystkich configów emeralda i compiza i ponowna instalacja wg. opisy forumowego. Teraz jest ok

Następnym razem używaj opcji edytuj /Karlik

• 2 weeks later...

Witam

A może ktoś wie co trzeba zrobić jeśli przy włączaniu desktop-effects wyskakuje mi błąd:

[tobiasz@chello089076211182 X11]$ desktop-effects
True
* Executing: /usr/bin/compiz --replace --sm-disable --ignore-desktop-hints ccp
* nvidia found, exporting: __GL_YIELD="NOTHING" 
/usr/bin/compiz (core) - Fatal: No sync extension

Dzięki

Edit:

Już wszystko działa... do pliku xorg.conf pod Section "Module" trzeba było dopisać linijkę Load "extmod"

pozdr.