ufoxxx Napisano Grudzień 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2007 Witam proszę kogoś aby pomugł mi skonfigurować tę karte na Fedorze 7. Niby nie ma sterowników, ale (_napewno_ → na pewno) ORT jest sposób. Proszę o odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajec00 Napisano Grudzień 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2007 szukalem juz sterow, tyle ze do modemu pod usb... faktycznie, na oba modemy jest sposob... wystarczy szukac w google pod haslami "linux (nazwa modemu)" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyp Durron Napisano Grudzień 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2007 zobacz tutaj: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/l....22/+bug/129433 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufoxxx Napisano Grudzień 16, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2007 Jakby mógł ktoś przetłumaczyć ten link bo u mnie z angielskim kiepsko. Bede wdzięczny:P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyp Durron Napisano Grudzień 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2007 Dodaj ehci_hcd do blacklisty /etc/modprobe.d/blacklist-modem restart i zobacz czy po włożeniu wykrywa Ci sprzęt inny pomysł: w konsoli wklep: sudo sh -c "echo -n 0000:04:00.2 > /sys/bus/pci/drivers/ehci_hcd/unbind" tylko 0000:04:00.2 to był w przykładzie kontroler OHCI Ponoć problem aż nadto typowy, ja nie sprawdzę, bo mam teraz tylko ExpressCard/54 w sprzęcie i żadnej takiej karty pod ręką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufoxxx Napisano Grudzień 16, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2007 Zara pokombinuje, a jak dodać ehci_hcd do blacklisty bo tego nigdy nie robiłem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyp Durron Napisano Grudzień 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2007 z roota w konsoli piszesz: vi /etc/modprobe.d/blacklist jak otworzy to naciskasz raz klawisz 'i' dopisujesz w jakimś miejscu (bez różnicy) w nowej linijce: blacklist ehci_hcd jak dopiszesz to naciskasz raz ESC i jak to zrobisz to piszesz dokładnie to: :wq! i naciskasz ENTER Teraz zrestartuj kompa i kłopotliwy moduł nie będzie ładowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufoxxx Napisano Grudzień 16, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2007 Pojawiło sie cos takiego: fedora is not in the sudoers file. This incident will be reported. (_wogóle_ → w ogóle) ORT nie kumam o co chodzi jak wgrac to urządzenie może ktoś kto sie zna przetestuje to, a może ktoś z Wrocławia i pomoże mi skonfigurować?? Proszę o odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufoxxx Napisano Grudzień 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2007 To nikt mi nie pomoże?? No jak zwykle, możekiedyś Linux będzielepszy na takie rzyczy bo narazie jest to raczej do bani:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi