Ponury Napisano Grudzień 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2007 Czy ktoś instalował na Fedorze tę bazę? Opis instalacji znaleziony tu: http://www.oracle-base.com/articles/11g/Or...onOnFedora8.php jest bardzo zniechęcający i trochę z tym jest dłubania. Może jakieś doświadczenia ktoś ma z instalacją tej bazy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Grudzień 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2007 Jesli chcesz zainstalowac Oracle tylko do wlasnego uzytku nie musisz tam nic zbytnio kombinowac. Mozesz sciagnac wersje express(darmowa) z TEJ strony. Dalej wystarczy ja zainstalowac(jest to najzwyklejszy RPM). Problem mozesz miec jedynie z niewystarczajaca iloscia pamieci swap, ale to idzie latwo obejsc(tworzac dodatkowy plik na dysku jako dodatkowy swap). Pozniej pozostaje juz tylko konfiguracja: /etc/init.d/oracle-xe configure Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
student Napisano Grudzień 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2007 ja instalowałem wersje oracle 11g na fedorze 7 i jest spoko działa wszystko a to co masz w tym tutorialu który podałeś robi się bardzo szybko to tylko kopiowanie i wklejanie praktycznie odpowiednich wartości parametrów jądra itp. oprogramowanie oracle 11g po zainstalowaniu zajmuje około 4 GB . Więc jeśli chodzi o urzytkowanie jako bazy nazwijmy to "do pobawienia się " to lepiej użyj wersji 10g XE bo o ile się orjetuje to nie ma 11g w tak okrojonej wersji . jest mniej bajerów ale zato dużo prostrza w obsłudze szacun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Grudzień 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2007 Dzięki, chodzi tylko i wyłącznie o naukę zapytań i tworzenie bazy, więc ściągnę to mniejszą wersję by za bardzo nie naśmiecić w systemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi