blackmore Napisano Grudzień 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2007 Witam, zainstalowałem niedawno na moim laptopie Fedore 7. Z racji tego że po instalacji nie było neta zainstalowałem sterowniki do karty wifi lecz napotkałem na błąd, ale może po kolei : Na początku zainstalowałem ndiswrappera, nastepnie zainstalowałem sterownik za pomocą: #ndiswrapper -i LSTINDS.INF #ndiswrapper -l lstinds : driver installed device (104C:9066) present #modprobe ndiswrapper # wydaję sie ze wszystko jest ok : #iwconfig #lo no wireless extensions. eth0 no wireless extensions. wlan0 IEEE 802.11g ESSID:off/any Mode:Managed Frequency:2.412 GHz Access Point: Not-Associated Bit Rate=54 Mb/s Tx-Power:10 dBm Sensitivity=0/3 RTS thr=4096 B Fragment thr=4096 B Encryption key:off Power Management:off Link Quality:0 Signal level:0 Noise level:0 Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0 Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0 ale przy tym wiesza mi się cały system, nawet nie mogę przejść na inny init: #iwconfig wlan0 essid DLINK_WIRELESS # gdzie essid wzialem z iwlist wlan0 scan. Proszę o pomoc. ------- Proszę o umiejętne korzystanie ze znaczników [code][/code] i [codebox][/codebox] - "code" do 12-15 linijek, "codebox" przy dłuższych listingach - WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi