botul 0 Report post Posted December 21, 2007 Witam wszystkich. Aktualnie w firmie mam serwer plików na Debianie. Klienci tylko na Windows (przekrój wersji od 98 do XP/Vista). W niedalekiej przyszłości planuję upgrade dysków, a w związku z tym mozliwa jest zmiana distro (niekonieczna oczywiście). Rozważam przejście na Centos, ale z racji nakładu dodatkowej pracy zastanawiam się czy jest sens takiej migracji. Kuszą mnie nowsze wersje pakietów (w Debianie z tym cieniutko, jest bardzo restrykcyjny) przy zachowaniu stabilności, zgodność z systemami enterprise Red Hata. Mam tylko pytanie dodatkowe, jak to jest z dodatkowymi aplikacjami wspomagającymi np. zarządzaniem systemem/domeną, czy są dostępne jakieś usługi katalogowe ułatwiające pracę w sieci, czyli po prostu aplikacje tworzone dla Red Hata. Czy są one dostępne w Centos, i czego mogę się po nich spodziewać. Szukałem troche po sieci, ale jakoś cięzko coś znaleźć, wszędzie kolorowe zrzuty ekranu, a dla mnie to za mało informacji. Pozdrawiam, Paweł. Quote Share this post Link to post Share on other sites
@perl 0 Report post Posted December 30, 2007 przeczytaj sobie post: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...ost&p=85358 jeżeli natomiast nie masz sprzętu który Ci nie chodzi, a chodzi na RH, albo nie masz problemów z pakietami, to sobie odpuść migracje, chyba że się nudzisz Quote Share this post Link to post Share on other sites