keven204 Napisano Grudzień 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2007 Witam! Przeszukałem całe forum i nie znalazłem dokładnie takiego problemu jaki u mnie występuje... A więc, zainstalowałem Jave - raczej dobrze bo działa mi na konqueror bezbłędnie... Zrobiłem te odnośniki do firefoxa i teraz jak włączam jakąś strone gdzie jest java "przez firefoxa" to mi go wywala :/ Jaki jest tego problem ? Dodam że jestem nowy i nie bardzo znam się na fedorze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Grudzień 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2007 otwórz katalog /usr/lib/firefox-2*/plugins np w nautilusie i zobacz czy dowiązanie nie jest uszkodzone, resztę znajdziesz na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Grudzień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2007 about:plugins w firefoksie i będziesz widział czy jest czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keven204 Napisano Grudzień 27, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2007 about:plugins w firefoksie i będziesz widział czy jest czy nie Chodzi o to o to że jest wszystko... Java i flash nawet... włączone.. w preferencjach tez a nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Grudzień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2007 Jestem prawie pewny, że masz uszkodzonego linka w katalogu plugins w /usr/lib/firefox-2*, sprawdź to co napisałem w poprzednim komentarzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keven204 Napisano Grudzień 27, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2007 Jestem prawie pewny, że masz uszkodzonego linka w katalogu plugins w /usr/lib/firefox-2*, sprawdź to co napisałem w poprzednim komentarzu O shit ;D zgadza się ja wrzucałem do mozilla thx wielkie temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Grudzień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2007 Pierwsze koty za płoty:) Miłego użytkowania Fedory:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keven204 Napisano Grudzień 27, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2007 ehhh jednak dalej jest problem... teraz już mi nie wywala fedory... ale nadal error i przy wczytaniu jakiegoś java pisze "start: applet not initialized" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Grudzień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2007 Jeśli będziesz miał poprawnego linka (symbolicznego) w katalogu plugins będzie wszystko ok. Jeśli masz problemy to zaloguj się w konsoli jako root (su -), wpisz nautilus (otworzy się okienko), następnie przejdź do katalogu z javą, utwórz dowiązanie potem wytnij i wklej to katalogu z pluginsami firefoksu (zmień nazwę na libjavaplugin_oji.so). Ogólnie graficznie nie zalecam, ale trzeba mieć jakieś biblioteki aby przez polecenie ln -s bez uszkodzenia dowiązało. p.s. tylko z firefox są tego typu problemy, z innymi przeglądarkami powinno być wszystko ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keven204 Napisano Grudzień 27, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2007 Nom robie tak jak piszesz.. na 100% dobrze i error.. Ale jest taki problem że ja wrzucam to do folderu "Firefox" a jest jeszcze "Mozilla" ... Kiedyś do mozilla wrzucałem i ff sie wyłączał jak java była... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysio Napisano Grudzień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2007 No jeśli masz wszystko dobrze z dowiązaniami do przeglądarek to na stronce do testowania javy zamiast puzzelka to masz "puste miejsce", jeśli już puzzelek Ci się nie wyświetla A informacja o tym że nie masz JAVY nie wyświetla się również to znaczy to że nie masz w systemie jakiejś biblioteki. Tylko spokojnie, wystarczy yum install lib - no właśnie zapomniałem jakiej i teraz szukam no forum. Jak znajdę to Ci podpowiem. No jeśli masz wszystko dobrze z dowiązaniami do przeglądarek to na stronce do testowania javy zamiast puzzelka to masz "puste miejsce", jeśli już puzzelek Ci się nie wyświetla A informacja o tym że nie masz JAVY nie wyświetla się również to znaczy to że nie masz w systemie jakiejś biblioteki. Tylko spokojnie, wystarczy yum install lib - no właśnie zapomniałem jakiej i teraz szukam no forum. Jak znajdę to Ci podpowiem. compat-libstdc++-33 i zadziała. Powodzenia ------------- Nie pisz postów pod własnymi postami, korzystaj z przycisku "EDYTUJ" - WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi