Skocz do zawartości

Java I Firefox :(

keven204

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Przeszukałem całe forum i nie znalazłem dokładnie takiego problemu jaki u mnie występuje...

A więc, zainstalowałem Jave - raczej dobrze bo działa mi na konqueror bezbłędnie...

Zrobiłem te odnośniki do firefoxa i teraz jak włączam jakąś strone gdzie jest java "przez firefoxa" to mi go wywala :/

Jaki jest tego problem ? Dodam że jestem nowy i nie bardzo znam się na fedorze...

Jeśli będziesz miał poprawnego linka (symbolicznego) w katalogu plugins będzie wszystko ok. Jeśli masz problemy to zaloguj się w konsoli jako root (su -), wpisz nautilus (otworzy się okienko), następnie przejdź do katalogu z javą, utwórz dowiązanie potem wytnij i wklej to katalogu z pluginsami firefoksu (zmień nazwę na libjavaplugin_oji.so). Ogólnie graficznie nie zalecam, ale trzeba mieć jakieś biblioteki aby przez polecenie ln -s bez uszkodzenia dowiązało.

p.s. tylko z firefox są tego typu problemy, z innymi przeglądarkami powinno być wszystko ok.

No jeśli masz wszystko dobrze z dowiązaniami do przeglądarek to na stronce do testowania javy zamiast puzzelka to masz "puste miejsce", jeśli już puzzelek Ci się nie wyświetla

A informacja o tym że nie masz JAVY nie wyświetla się również to znaczy to że nie masz w systemie jakiejś biblioteki.

Tylko spokojnie, wystarczy yum install lib - no właśnie zapomniałem jakiej i teraz szukam no forum.

Jak znajdę to Ci podpowiem. :D

No jeśli masz wszystko dobrze z dowiązaniami do przeglądarek to na stronce do testowania javy zamiast puzzelka to masz "puste miejsce", jeśli już puzzelek Ci się nie wyświetla

A informacja o tym że nie masz JAVY nie wyświetla się również to znaczy to że nie masz w systemie jakiejś biblioteki.

Tylko spokojnie, wystarczy yum install lib - no właśnie zapomniałem jakiej i teraz szukam no forum.

Jak znajdę to Ci podpowiem. :D

compat-libstdc++-33 i zadziała. Powodzenia

-------------

Nie pisz postów pod własnymi postami, korzystaj z przycisku "EDYTUJ" - WalDo