mkjasinski Napisano Grudzień 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2007 Witam, mam następujący problem. Zainstalowałem Fedora 8 i wszystko mi działa prócz karty dźwiękowej. Niby ją wykryło, ale nie ma dźwieku. Nie wiem kompletnie co może być. jeżeli ktoś wie jak mi pomóc bardzo proszę o info. Będę wdzięczny, za każdą informację. Oto specyfikacja: http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss...ocid=MIGR-67691 Wydruk z lspci 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 03) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Grudzień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2007 Do /etc/modprobe.conf dopisz: options snd-hda-intel model=lenovo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkjasinski Napisano Grudzień 27, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2007 Do /etc/modprobe.conf dopisz: options snd-hda-intel model=lenovo Mój plik wygląda tak: alias eth0 tg3 alias scsi_hostadapter libata alias scsi_hostadapter1 ata_piix options snd cards_limit=8 alias snd-card-0 snd-hda-intel options snd-hda-intel index=0 alias snd-card-7 snd-usb-audio options snd-usb-audio index=7 coś należy z niego usunąć, czy tylko dopisać na jego końcu to jest powyżej? Dopisałem na koniec i teraz na testerze dźwięk jest, ale nie mam w systemie? Jak to rozwiązać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi