milosz_bozenski Napisano Grudzień 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2007 kurcze męczy mnie jedna rzecz ... otóż na skypie nie łapie mi mikrofonu. czym to się objawia ? dzwonię na test call'a i zostawiam wiadomość ... gdy ją odsłuchuję, to nie pojawia się, tylko pojawia się dźwięk rozpoczęcia nagrywania i od razu dźwięk zakończonego nagrywania. gdy do kogoś dzwonię, to też jestem kompletnie nie słyszany. ale mikrofon działa, bo gdy mówię do niego, słyszę się przez głośniki. skype mam w wersji beta najnowszej dla linuksa jeśli chodzi o ustawienia Sound In w skypie to aktualnie mam zaznaczone Default Device, ale przy innych opcjach też nie działa. w Sound IN mam takie opcje wyboru: HDA ATI SB (hw:SB,0) HDA ATI SB (plughw:SB,0) HDA ATI SB (hw:SB,1) HDA ATI SB (plughw:SB,1) HDA ATI SB (hw:SB,2) HDA ATI SB (plughw:SB,2) HDA ATI SB (hw:SB,6) HDA ATI SB (plughw:SB,6) używam F7, jajko: 2.6.23.1-21.fc7, Gnome: 2.18.3 będę wdzięczny za wszelkie wskazówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Grudzień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2007 Hmmm... Wejdź w "wykrywanie karty dźwiękowej i odtwórz dźwięk czy (_wogóle_ → w ogóle) ORT karta działa jak należy... Następnie mmm Multimedia--->KMix (w Gnome znajdź mikser dźwięku jeśli nie będzie KMix lub jeśli nie masz KDE) Sprawdź czy mikrofon jest zaznaczony jako urządzenie nagrywające i czy nie jest wyciszone... No i najważniejsze... zalecam używanie słuchawek z mikrofonem bowiem z doświadczenia wiem, że głośniki/słuchawki osobno a mikrofon osobno może dać niezbyt ciekawe efekty aczkolwiek nie musi to być regułą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Grudzień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2007 No i najważniejsze... zalecam używanie słuchawek z mikrofonem bowiem z doświadczenia wiem, że głośniki/słuchawki osobno a mikrofon osobno może dać niezbyt ciekawe efekty aczkolwiek nie musi to być regułą A co za różnica? Tyle tylko, że są na jednym pałąku, nic więcej. W terminalu wklep: alsamixer i zobacz, czy mikrofon jest wlączony. Poza tym za chwilę ktoś napisze: było 100 razy i będzie miał rację. Sam miałem taki problem i pisałem wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi