kavuka Napisano Grudzień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2007 Witam, Od jakiegoś dłuższego czasu używam sterowników obsługujących AIGLX. Od momentu zainstalowania w prawym dolnym rogu ekranu pojawiają mi się czarne, poziome paski, które zasłaniają częściowo zegar i kawałek pulpitu. Czy można to jakoś naprawić na obecnych sterownikach, czy powinienem spróbować na starszych (mam Radeona 9550)? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milosz_bozenski Napisano Grudzień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2007 mam dokładnie ten sam problem i jakoś nie mam pomysłu na jego rozwiązanie ... ostatecznie radzę sobie w ten sposób: gdy pojawiają się artefakty, przechodzę na konsolę (ctrl+alt+F1) i wracam ponownie na X'y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Grudzień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2007 Tak poprostu czarne paski?? o_O Sprobój na nie poklikać prawym przyciskiem myszy może wyskoczy jakieś menu tudzież coś innego... Ewentualnie wejdź w terminal/konsole/xterm (nazywajcie jak chcecie ) i wpisz ps -e może na liście znajdzie się jakiś podejrzany proces to wtedy wydasz polecenie kill ### gdzie ### to numer procesu (PID) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kavuka Napisano Grudzień 30, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2007 To nie jest żaden proces, tylko jakaś wada sterownika - teraz jestem na Mesie i problemu nie ma. Zastanawiam się, czy może jakiś wpis do xorga rozwiązałby problem? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enzos12 Napisano Styczeń 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2008 nie nie wydaje mi się. W chwili obecnej jestem na notebooku taty i tez mam to samo A ) wyniki karty mam dobre glxgears = ok 2000 fgl_glxgears=ok 350 [ala@localhost ~]$ glxgears 8563 frames in 5.0 seconds = 1712.586 FPS <przesuwałem okna 8545 frames in 5.0 seconds = 1912.911 FPS 8499 frames in 5.0 seconds = 1909.737 FPS [ala@localhost ~]$ Aala to moja siostra [ala@localhost ~]$ fgl_glxgears Using GLX_SGIX_pbuffer 1512 frames in 5.0 seconds = 302.400 FPS 1778 frames in 5.0 seconds = 355.600 FPS 1777 frames in 5.0 seconds = 355.400 FPS 1776 frames in 5.0 seconds = 355.200 FPS 1776 frames in 5.0 seconds = 355.200 FPS b )Potem próbuje odpalić WINE [ala@localhost ~]$ wine start X Error of failed request: GLXBadContext Major opcode of failed request: 143 (GLX) Minor opcode of failed request: 5 (X_GLXMakeCurrent) Serial number of failed request: 18 Current serial number in output stream: 18 [ala@localhost ~]$ fglrxinfo display: :0.0 screen: 0 < to mnie bardzo martwi, kiedyś miałem ati kurcze nie pamiętam w każdym bądź razie stery były złe w 100% i takie cos wyskasiwało. OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc. OpenGL renderer string: ATI Radeon Xpress Series OpenGL version string: 2.1.7170 Release Działam na 64 bitowcu więc może e w tym problem ?? KARTA ATI RADEON XPRESS 1100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi