Skocz do zawartości

Sb X-fi

pajel

Rekomendowane odpowiedzi

Dostępny jest w tej chwili jedynie sterownik beta x64 ... Niestety nie ma działającego sterownika X-Fi na Fedore ... po nie małych problemach w niektórych x64 dystrybucjach udało się je odpalić tak że "coś słychać" ... Mają się pojawić sterowniki na Linuksa w 1 kwartale tego roku, przygotowane będą wspólnie przez Creative i Auzentech wykorzystujący procesor dźwięku X-Fi w karcie Auzen X-FI™ Prelude 7.1 http://www.auzentech.com/site/products/x-f...elude.php#linux ... czekam kiedy mój X-Fi przemówi do mnie pod linuksem :)

• 4 months later...

Są nowe BETY sterowników do X-Fi ...

http://connect.creativelabs.com/opensource...%20Support.aspx

Filename: XFiDrv_Linux_US-1.18.tar.gz

This download is a beta driver providing Linux? 32-bit / 64-bit OS support for Creative Sound Blaster? X-Fi ? series audio devices. For more details, read the rest of this web release note.

Take note of the following:

* THIS IS AN UNSUPPORTED BETA DRIVER. There is no technical support for this driver.

* This beta driver has only been tested on the following 32-bit / 64-bit Linux distributions: Ubuntu? 7.10, openSUSE? 10.3 and Red Hat? Enterprise Linux? 5.1 (64-bit only).

* We recommend that only experienced users install this driver. Do not install this driver on a system used to perform critical tasks.

* Your feedback is a valuable part of our development process. To submit feedback on this driver, visit the

Udało mi się je skompilować i zainstalować ... ale mam tylko 2 kanały ... testowałem w grach Quake Wars czy Quake 4, u mnie niestety buczy, strzela i piszczy :angry:

Ciekawe czy komuś lepiej działają ...