przemekj23 Napisano Październik 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2004 witam po instalacji fedory partition magic nie widzi dysku czy mozna cos na to poradzic?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawekM. Napisano Październik 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2004 Troszke mało napisałeś Jaki używasz system plików na fedorze i jaką masz wersje partition magic ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekj23 Napisano Październik 7, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2004 ma fedorze uzywam ext2 jesli chodzi o Parttion Magic to 8,a na wspomnianym dysku mam jedna partycje ntfs, a druga to fat 32; POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawekM. Napisano Październik 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2004 No to sie bardzo dziwie, bo mi Partition Magic 8.0 widzial nawet ex3,myslalem ze masz moze 7.0, bo wtedy bywaly problemy. Coz mozesz spróbował uruchomic PM8.0 z dyskietki, moze wtedy zobaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekj23 Napisano Październik 8, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2004 to nie o to chodzi ze PM8 nie widzi ext 2 lecz caly dysk widzi jako zly. windows normalnie je widzi, a problemem dla mnie jest brak mozliwosci wykonania zmian tym narzedziem na tym dysku Jesli ktos cos wie na ten temat to prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawekM. Napisano Październik 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2004 W PM8.0 jest opcja Sprawdzania i Naprawiania uszkodzonych dysków, poszukaj ja, mnie kiedyś pomogla, a jak nie to mozna zrobić tą dyskietke i uruchomic komp z dyskietki i wtedy wykonać te sprawdzenia. Mnie w ten sposób udało sie kiedyś naprawić koledze partycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Październik 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2004 A mnie niestety udało się powyższym sposobem raz zupełnie popieprzyć dysk. Uratował mnie program BootIt NextGeneration - odzyskał utracone partycje, a w zasadzie naprawił tablice partycji. Problem jest w tym, że inaczej daiała partycjoner z WinXP, trochę inaczej PM i tujeszcze jest na ogól wsio ok., ale zupełnie inaczej partycjoner z fedory i czasami robi się bajzel. Moja rada, o ile jeszcze nie popsuło się wszystko, ściągnij w/w programik z tej stronki, nagraj na dyskietkę( lub CD) i odpal z niej komputer. Po uruchomieniu zapyta czy instalować na dysk - odpowiedz nie - i zobacz jak tam to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi