mkjasinski Napisano Styczeń 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2008 Witam, mam następujący problem. Chciałem ustawić aMule, wiadomo trzeba jakieś tam porty puścić. siedziałem chyba z dwie godziny i nic. Po dwóch godzinach wyłaczyłem firewalla na kompie i firewalla na routerze i tez jest lowId. Co to może być, ja zwariowałem. System: Linux fedora 2.6.23.1-42.fc8 #1 SMP Tue Oct 30 13:05:10 EDT 2007 i686 i686 i386 GNU/Linux Router ASMAX AR 804u ADSL Proszę o jakiekolwiek informacje. Pozdrawiam. P.S. Może coś źle robie, napiszcie co muszę zrobić krok po kroku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Styczeń 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2008 pierwsza rzecz: sprawdź listę serwerów, pobierz jakąś w gógla druga rzecz: daj DMZ na routerze do twojo kompa i sprawdź czy wtedy działa to moje rady, które ja bym zastosował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SurX Napisano Styczeń 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2008 http://www.osiol.net/index.php?showtopic=24145 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkjasinski Napisano Styczeń 7, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2008 pierwsza rzecz: sprawdź listę serwerów, pobierz jakąś w gógla druga rzecz: daj DMZ na routerze do twojo kompa i sprawdź czy wtedy działa to moje rady, które ja bym zastosował Dzięki stary. Pomogło, ja osobiście byłem zawsze zwolennikiem VirtualServer-ów niż DMZ, ale najwyraźniej w tym przypadku jest to wygodniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SurX Napisano Styczeń 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2008 DMZ to specjalny staly port wirtualny dla jednym komputera ale nie moze wiecej niz jednym PC ;] no to wiem ,ze mam ustawiony DMZ nie lubie to emule bo ma slaby predkosc a polecam ci torrenta ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi