r_jaro Napisano Styczeń 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2008 Witam. Próbowałem zmienić, ustawić to jakoś w proferencjach ale nie wiem gdzie tego szukać albo co zmienić. W laptopie mam wbudowane głośniki i gra mi muzyka. Jeśli podepnę słuchawki to muzyka gra i w głośnikach wbudowanych w laptop i w podłączonych słuchawkach. To tak jak by system nie reagował na podłączenie słuchawek - powinien wtedy wyłączyć dźwięk w wbudowanych w laptop głośnikach. Ktoś mi w tej sytuacji coś doradzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pogo Napisano Styczeń 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2008 Ja z mojej amatorskiej wiedzy elektrotechnicznej mogę powiedzieć, że może być to usterka techniczna wyjścia słuchawkowego. Z amatorskiej wiedzy informatycznej natomiast że nie wiem nawet czy jest możliwość ustawienia takiej konfiguracji. Przy poważniejszych kontrolerach midi jest np wejście/wyjście "pass-through", czasami są osobne line-out, podłączone w sposób o którym mówisz. Może jeżeli miałbyś takie wyjście to omyłkowo mógłbyś się podpiąć.... Radzę docisnąć wtyczkę jack (no wiem... trywialna rada...) i zorientować się czy nie masz "luźniego" gniazda słuchawkowego. Oby znalazł sie ktoś bardziej obeznany ode mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r_jaro Napisano Styczeń 20, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2008 To mi nie pomoże bo wiesz zrobiłem restart kompa i jak uruchomiłem Win XP to działa tak jak należy - albo dźwięk w słuchawkach albo w głośnikach. Tak więc może ktoś się z tym już spotkał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murcin Napisano Styczeń 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2008 z tym błędem to ja już sie spotkałem u siebie... jednak rozwiązania nie znalazłem do dziś. więc póki co mogę stwierdzić że rozwiązania nie ma. trzeba znaleźć kogoś kto sie na tym zna i programowo poradzi sobie z rozdzieleniem kanałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi