Zygmunt Napisano Styczeń 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2008 Hej! Już szukalem gdzie się da i nic nie znalazłem, ale do rzeczy. Gdzie ustawic podpowiadanie składni w kdevelop, najlepiej do Qt4? Są dokumentację i to dodałem, myślałem że to coś da ale nic;-( PS: Nie chodzi mi o dopełnianie słów apropo. Fajnie by było jakby ktoś wiedział i opisał;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Styczeń 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2008 Najwazniejsze to zebys mial najnowsza wersje Kdevelop. W ostatnich wersjach poprawionota funkcje na tyle, ze nadaje sie do uzytku. Zeby dodac cokolwiek do bazy podpowiedzi, klikasz: Projekt -> opcje projektu -> obsluga c++ -> bazy do uzupelniania kodu (dodaj jakas). Jesli to ma byc pod biblioteke QT4 to rozpakuj zrodlo gdzies na dysku i wskaz je jako katalog do stworzenia bazy. To polepszy sprawe niz "lecenie" po naglowkach, ale i tak zapomnij o code completion'ie marzen Ogolnie jest do d*py Moze warto tez popatrzec na inne IDE - np. Edyuk jest stworzony specjalnie do QT4, ale dawno mu sie nie przygladalem i nie wiem jak obecnie jest z jego funkcjonalnoscia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zygmunt Napisano Styczeń 29, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2008 Najwazniejsze to zebys mial najnowsza wersje Kdevelop. W ostatnich wersjach poprawionota funkcje na tyle, ze nadaje sie do uzytku. Zeby dodac cokolwiek do bazy podpowiedzi, klikasz: Projekt -> opcje projektu -> obsluga c++ -> bazy do uzupelniania kodu (dodaj jakas). Jesli to ma byc pod biblioteke QT4 to rozpakuj zrodlo gdzies na dysku i wskaz je jako katalog do stworzenia bazy. To polepszy sprawe niz "lecenie" po naglowkach, ale i tak zapomnij o code completion'ie marzen Ogolnie jest do d*py Moze warto tez popatrzec na inne IDE - np. Edyuk jest stworzony specjalnie do QT4, ale dawno mu sie nie przygladalem i nie wiem jak obecnie jest z jego funkcjonalnoscia. Eeeeeeee no Wielkie dzięki ;-), no takiej głupoty to dawno nie walnąłem, jak byk przed oczami. A co do Edyuk to sprawdzę ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi