DAREK WL. Napisano Styczeń 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2008 Prosze o pomoc ; w mojej fedorze 8 jeszcze 10 minut temu był prawidłowy dzwiek w programie kaffeine. Jednak to ze były właczone "efekty pulpitu" powodowało zawieszanie sie kaffeine przy przełaczaniu programów satelitarnych . Tak wiec postanowiłem wyłaczyc te "efekty pulpitu" , zrestartowałem kompa i po ponownym uruchomieniu fedorki 8 nie mam dzwieku w kaffeine. Co sie mogło stac :?: Ja sam nie wiem dokładnie gdzie sie wyłacza te "efekty pulpitu" . W menu jest punkt "włacz efekty.. " ale nie ma punktu "wyłacz efekty..." . 2 podobny i stary juz problem ; programowy syntezator dzwieku ZYNADDSUBFX nie wydaje z siebie zadnego dzwieku i nie pokazuje komunikatu o błedzie . W konsoli wyglada to tak [root@localhost ~]# zynaddsubfx lash_init: Not attempting to start daemon server automatically ZynAddSubFX - Copyright (c) 2002-2005 Nasca Octavian Paul Compiled: Oct 10 2007 18:06:01 This program is free software (GNU GPL v.2) and it comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY. Try 'zynaddsubfx --help' for command-line options. Sound Buffer Size = 256 samples Internal latency = 5.8 ms ADsynth Oscil.Size = 512 samples JACK tmpdir identified as [/dev/shm] Internal SampleRate = 44100 Jack Output SampleRate= 44100 Program uruchomiony - a dzwieku - 0 . Prosze o pomoc Przed chwila kaffeine wywaliła mi komunikat o błedzie taki jak na załaczonym obrazku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi