rajaaa92 Napisano Luty 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2008 Witam Chciałabym, aby mój modem comander m edge był widziany w Fedorze 8 na ttyUSB0. W PCLinuxOS wystarczyło załadować moduł ftdi_sio. Robiłam to wpisując modprobe ftdi_sio vendor=0x0403 product=0xcf58 Następnie w KPPP konfigurowałam połączenie z Internetem i iPlus śmigał. Kiedy w Fedorze wpisuję tę komendę to wywala mi, że nie może znaleźć modprobe. Insmod też nie działa. Co zrobić żeby mój modem był widziany na ttyUSB0? Z góry dzięki za pomoc.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2008 Moze zacznijmy od tego co zrobic aby modprobe byl widziany w systemie Zaloguj sie w konsoli jako root wpisujac su - ('s' + 'u' + spacja + kreska)... Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajaaa92 Napisano Luty 6, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2008 Moze zacznijmy od tego co zrobic aby modprobe byl widziany w systemie Zaloguj sie w konsoli jako root wpisujac su - ('s' + 'u' + spacja + kreska)... Powodzenia Logowałam się jako po prostu "su" bez kreski, dzięki, zaraz idę wypróbować Działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi