klimasr Napisano Luty 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2008 Witam, Wczoraj instalowałem FC 7 z płytki DVD. Postanowiłem stworzyć programowy RAID1 za pomocą programu instalacyjnego podczas instalacji systemu na 2 dyskach ATA 160 GB Podczas instalacji obydwa dyski podzieliłem na 3 partycje /boot /home swap i założyłem programowy RAID 1. Instalacja przebiegła bez żadnego problemu, niestety po restarcie system ładuje Gruba, a następnie zgłasza: Kernel panic the mount point "/boot" is already unable to access resume device /dev/md1 mount: could nod find filesystem Czy problem może wynikać ze złego ustawienia zworek na dyskach, nie wiem czy dobrze je ustawiłem (obydwa mam na CS) ??? W googlach też nie znalazłem odpowiedzi na mój problem Z góry dziękuję za każdą pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimasr Napisano Luty 7, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2008 Witam ponownie, Mój problem po kilku nieudanych instalacja udało się rozwiązać, może komuś się przyda Ustawiłem partyjcję SWAP na RAID jako pierwszą /dev/md0 swap /dev/md1 /boot /dev/md2 / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi