wuja Napisano Październik 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2004 A to już może masz za krótką listę repezytoriów w apt. Ale to już pogrzeb trochę na forum - było na ten temat, że ho-ho-ho.... Można też zawsze użyć Google i poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Październik 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2004 www.freshrpms.net Tu znajdziesz paczki , apta + synaptica jak nie radzisz sobie z yumem to instaluj z rpmow z sieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Październik 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2004 @AlienJR Specjalnie nie podałem gotowca. Jak gościu trochę poszpera na forum, to sie czegoś nauczy, a tak to zawsze z najmniejszym problemem założy nowy wątek, mimo, że dany temat wraca jak bumerang. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Październik 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2004 @AlienJR Specjalnie nie podałem gotowca. Jak gościu trochę poszpera na forum, to sie czegoś nauczy, a tak to zawsze z najmniejszym problemem założy nowy wątek, mimo, że dany temat wraca jak bumerang. @Wujku Za pewne... Masz racje trzeba mobilizowac spolecznosc do myslenia, do nauki i do samodzielnej pracy.... Ale szkoda mi takiego blakajace sie newbie ktory nie umie otworzyc Konq czy Mozili wpisac www.google.pl a nastepnie wpisac apt+fc2+rpm to takie smutne.... Pozdrówka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rUstU Napisano Październik 14, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2004 zainstalowalem tego synaptic'a (troche innym poleceniem niz tu bylo podawane). po reinstalacji sterow wszystko chodzi tak jak chcialo. to tylko tak dla wiadomosci. dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
be'spam Napisano Październik 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2004 powiem wam jedno a wiem to na pewno Quake 3 to sedno ..... ja zainstalowałem sterowniki w następujący sposób będąc w linux FC2 wlazłem na stronke nvidia (_ściągnołem_ → ściągnąłem) ORT następujące sterowmniki NVIDIA-Linux-x86-1.0-6111-pkg1.run podaje link http://www.nvidia.com/object/linux_display...2_1.0-6111.html po zassaniu sterów z netu CTRL + ALT + F1 zalogować sie jako root wpisać telinit 3 pozniej wejsc w mc przejsc do folderu ze sterami wpisać sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-6111-pkg1.run po zainstalowaniu wpisać telinit 5 przejsc do trybu graficznego (_puźniej_ → później) ORT wejść w /etc/X11/xorg.conf edytować xorg.conf i zmienić w Driver "nv" na Driver "nvidia" upewnić się że w sekcji module jest wpis Load "glx" oraz usunąć wpisy Load "dri" Load "GLcore" Wygląda to u mnie następująco Section "Module" Load "dbe" Load "extmod" Load "fbdevhw" Load "glx" <-------- to jest wazne Load "record" Load "freetype" Load "type1" EndSection oraz Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "nvidia" <-----------oraz to jest wazne VendorName "Videocard vendor" BoardName "NVIDIA GeForce 4 MX (generic)" EndSection uruchomic kompa ponownie po poprawnym "zainstalowaniu" sterow przy wchodzeniu do (_linuxa_ → Linuksa) ORT będzie piekne logo NVIDIA Pochwale się że na moim sprzęcie Q3 arena na roździelczości 1024x768 max detali na demku osiągam 155 FPS!!!! a na windowsie 143FPS!!!!!!!!!!!!! niezle co Pięknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Październik 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2004 ..... ja zainstalowałem sterowniki w następujący sposób będąc w linux FC2 wlazłem na stronke nvidia (_ściągnołem_ → ściągnąłem) ORT następujące sterowmniki NVIDIA-Linux-x86-1.0-6111-pkg1.run podaje link ... A Amerykę to odkrył już niejaki Kolumb i to z jakieś 5 wieków temu. A gdzie byłeś przez ostatnie kilka miesięcy - przecież to wszyscy tu prawie na pamięć znają, a jesli nie, to na tym forum jest to opisane już dość dokladnie. Dla Twojej wiadomości - nie jest to najlepszy sposób instalacji sterów nvidii. Zalecane są stery livny. Poszukaj informacji o tym jak i gdzie, na tym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
be'spam Napisano Październik 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2004 zapomniałem dodać że moja przygoda z linuxem rozpoczeła się na początku października 2004 :lammer: wiec wiesz niepytaj gdzie byłem przez ostatnie pare miesięcy może niejest to najleprzy sposób instalacji sterowników ale za to skuteczny P.S i niemusisz krytykować wypowiedzi "nowicjuszy" apropos tekst który tutaj napisałem jest dla takich nowicjuszy jak ja więc jak niechcesz to nieczytaj skoro znasz to na pamięć :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Październik 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2004 Ech... netykieta się kłania, wuja ma racje. Ten temat jest wałkowany na tym forum co chwilę a to co wyżej napisałeś jest dokładnie opsane w dokumentacji, którą wystarczy przeczytać. Nie wiem czy zauważyłeś taki przycisk "szukaj"? Czasem warto go kliknąć. Google też potrafi być pomocne. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Październik 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2004 przygoda z linuxem rozpoczeła się na początku października 2004 A przygodę z tym forum (jak i z każdym innym) powinieneś zacząć od przeczytania regulaminu. M.in. stoi tam napisane jak byk, żeby najpierw sprawdzić, czy problem nie był już wcześniej poruszany i czy nie podano rozwiązania. I nie chodzi tu o krytykę nowicjuszy; mam nadzieję, że po zastanowieniu też dojdziesz do tego wniosku. P.S. A uwaga odnośnie lepszej metody chyba jest jednak właściwa - po co nowicjusze, o których dobro tak się troszczysz, mają stosować coś gorszego (aczkolwiek skutecznego) jeśli mogą użyć coś lepszego, prostszego i co najmniej tak samo skutecznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi