porterneon Napisano Luty 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2008 Witam. W jednej z grier zaleca sie zmiane ustawien w jadrze systemu: "Make sure your kernel is configured with CONFIG_HZ_1000=y. You should also enable other low latency settings, such as the various preemption settings." Zagladajac do "make menuconfig" okazalo sie ze fedora rozpoznaje mój procesor jako Pentium a ja mam Athlon XP 3200+. Powiedzcie mi jak przekompilowac jadro systemu zeby jadro widzialo mój procek jako Athlon XP+ i czy wplynie to znaczaco na wydajnosc aplikacji np tej gry WTQW. Wszedzie pisza ze ta gra lepiej smiga na linuksie niz na windzie a u mnie jest odwrotnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Luty 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2008 wpisz jako root cat /proc/cpuinfo zobaczysz czy to fedora widzi twój procesor jako intel czy to przekłamuje "make menuconfig", nie wiem co to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porterneon Napisano Luty 10, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2008 No zeczywiscie pokazuje: [root@localhost ~]# cat /proc/cpuinfo processor : 0 vendor_id : AuthenticAMD cpu family : 6 model : 10 model name : AMD Athlon(tm) XP 3200+ stepping : 0 cpu MHz : 2191.253 cache size : 512 KB fdiv_bug : no hlt_bug : no f00f_bug : no coma_bug : no fpu : yes fpu_exception : yes cpuid level : 1 wp : yes flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic mtrr pge mca cmov pat pse36 mmx fxsr sse syscall mmxext 3dnowext 3dnow up ts bogomips : 4384.43 clflush size : 32 "make menuconfig" to konfiguracja jadra systemu gdzie mozna rozne moduly powlanczac i zmieniac parametry. No i tam widzi kompa jako Pentium. No nic nie bede szukal dziury w calym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Luty 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2008 on tam nie widzi pentium tylko jest tak skonfigurowany, zmien sobie ręcznie na to co masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi