Gryhild Napisano Październik 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2004 Zainstalowałem sobie dooma 3 i on wymaga oss i drze się że ni ma!! Więc moje pytanie brzmi: Jak ustawić oss?? Dokładzie mi chodzi o to żeby karata nie korzystała z alsa tylko opend sound system, ponjieważ doom 3 nie wspiera alasy W centrum sterowania zmieniłem na oss, ale nie wiem czy to wystarczy!!!! A tak (_wogóle_ → w ogóle) ORT to i tak menda nie będzie działać bo lenie z ati się nie wysielili i doom3 na fglrx ni chula :( Z góry dzięki za wszelką pomoc!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
de la crua Napisano Październik 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2004 Szkoda że nie napisałeś jaka to karta. Za karę musisz wejści na http://www.alsa-project.org/ i poszukać swojej karty i sprawdzić jak właczyć emulacje oss na alsie. Od biedy możesz zaryzykować i wpisać w modprobe.conf # OSS/Free portion alias char-major-14 soundcore alias sound-slot-0 snd-card-0 albo możesz też ładować sterowniki oss, ale na kernelu 2.6.x nie będzie to zbyt łatwe ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Październik 15, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2004 Tam nigdzie nie piszą o emulacji a karte mam chyba vt1612a dokładnie płyt na czipsecie via ac 97 !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2004 Zainstalowałem sobie dooma 3 i on wymaga oss i drze się że ni ma!! Jak się drze? Że /dev/dsp jest zajęte? W centrum sterowania zmieniłem na oss, ale nie wiem czy to wystarczy!!!! W KDE? Jeśli tak, to w ogóle wyłącz system dźwieku. Tak (_na prawdę_ → naprawdę) ORT wyłączy to tylko serwer artsd, który blokuje /dev/dsp. Od biedy możesz zaryzykować i wpisać w modprobe.conf # OSS/Free portion alias char-major-14 soundcore alias sound-slot-0 snd-card-0 Nie trzeba stosować takich myków, bo w FC2 emulacja OSS jest włączona standardowo w pliku /etc/modprobe.conf.dist albo możesz też ładować sterowniki oss, ale na kernelu 2.6.x nie będzie to zbyt łatwe ... Wystarczy przekompilować tylko kernel z zaznaczonymi odpowiednimi modułami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi