sza Napisano Luty 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2008 Witam. Zainstalowałem właśnie F8 nawet mi się podoba choć mam kilka problemów :lammer: pierwszy z nich pasyje do tego działu mianowicie podobno posiada zainstalowane compiz usiłuje właczyć to przez menu -> efekty pulpitu czy coś koło tego wyskakuje okno bioręodblokuj zatwierdzam a po chwili wyskakuje dymek ze to niemożliwe. Chciałbym zaznaczyć iż jestem ardziej niż zielony w linuksie więc wszelkie rady jak dla dziecka z góry dzięki czekam na odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2008 1. repozytorium livna 2. sterowniki karty graficznej (akceleracja) Mam nadzieje, ze nawet zieloni potrafia czytac i uzywac Szukaj ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza Napisano Luty 25, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2008 Hehe tak tak potrafić cztać tylko że nie miałem z czymś takim wcześniej do czynienia i nawet nie wiem co mi potrzebne a w ofisie dystrybycji bylo że compiz niby działa wiec... zainstalowałem i widze problem :lammer: możesz mi troche jaśnij co i jak z tym zrobić? Hmm a może lepiej postawić modem i połąćzenie z siecią i żeby sam sobie pobrał?(z modemem też mam problem odnonie niego dodałem oddzielny post w innym dziale) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2008 A ja myslalem, ze jasniej sie nie da... U gory po prawej jest taki magiczny napisz Szukaj (przypadkiem nawet jego kolor jest podobny)... wrzuc w szukajke livna a przy odrobinie szczescia i cierpliwosci (troche czytania / przegladania watkow) dowiesz sie jak zainstalowac w systemie dodatkowe repozytorium z niewolnymi pakietami. ... jak juz bedziesz mial to repozytorium zainstalowane, to czeka Cie instalacja sterownikow wspierajacych sprzetowa akceleracje 3D do Twojej karty graficznej - tu znow pomocny moze okazac sie Szukaj ... nic wiecej poza tym, ze po prawidlowym zainstalowaniu tych sterownikow Wlaczenie efektow pulpitu zadziala chwilowo Ci nie podpowiem (wrozki na urlopach, a Ty nie raczyles napisac nawet jaka masz ta karte) Powodzenia //===== Stanowczo zacznij od uruchomienia sieci bo to bardzo ulatwi wszystkie inne dzialania. Masz dostep do sieci tylko przez dial-up i ten nieszczesny winmodem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza Napisano Luty 26, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2008 hehe co do wróżek to nie ma co ich kłopotać jeśli chodzi o podzespoły to musze sobie sprawdzić ponieważ mam nowego laptopa TOSHIBA l40.... spróbuje po nocce ruszyć to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi