avatarus Napisano Luty 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2008 Witam Chciałem się zapytać czy istnieje jakaś karta wifi pod USB która współpracuje w pełni z Linuxem, tzn relatywnie łatwo można ją zainstalować i użytkować. Oczywiście musiała by współpracować w oprogramowaniem do Wardrivingu. dlaczego zależy mi na karcie USB? Otóż nie mam w blaszaku radiówki, ale mam w laptopie lipną radiówkę. Na czas pobytu w domu radiówka usb była by w blaszaku i dzieliła by łącze do lapa. Natomiast na czas jazdy po mieście z laptopem była by w lapie. Ktoś z was ma podobne rozwiązanie u siebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo-one Napisano Luty 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 29, 2008 Cos na chipsecie ATHEROS: TP-Link TL-WN620G albo Realtek 8187: TechnicLAN USB Adapter obie karty znajdziesz na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amber7 Napisano Lipiec 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2008 Cos na chipsecie ATHEROS: TP-Link TL-WN620G Jak zamierzasz obsługiwać kartę Atheros pod USB ? Bo madwifi tego nie robi. I jak uruchomić ją w trybie Master lub Monitor pod ndiswrapperem :?: Proszę, podziel się wiedzą, właśnie kupiłem tą kartę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Lipiec 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2008 wybierz kartę która jest obsługiwana przez aircrack, można na niej wykonać wstrzykiwanie pakietów (injection) oraz najlepiej z odkręcaną antenką, lista chipsetów obsługiwanych przez aircrack: http://aircrack-ng.org/doku.php?id=compati...82b1d7a71f3e63e na powyższej stronce również odpowiedź na pytanie o obsługę kart na USB (ndiswrapper nie obsługuje takiego trybu, madwifi nie pracuje na usb), na usb jest ciężki wybór ponieważ najbardziej polecane karty na chipsecie Atheros nie są wspierane na USB, dlatego można się zastanowić nad nie za bardzo stabilnymi kartami na chipsecie Ralink (tylko wybierz model zgodnie z linkiem powyżej), Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi