Skocz do zawartości

Sterownik Modemu Lucent Agre

songoman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poraz pierwszy natknąłem się na problem, którego bez Waszej pomocy nie jestem w stanie rozwikłać. Na około 2 tygodnie pozbawiony zostałem netu (zmiana operatora) więc wyciągnąłem z szafy stary modem jak w temacie, który z powodzenim pracował w kompie jeszcze za czasów RH9. Od tamtego czasu zmienił się i komp, net ilość bitów (64) no i doszedł jeszcze jeden rdzeń. Standardowo do obsługi modemu używany jest "martian" teoretycznie źródła wspierają x86_64, ale nie bardzo chcą działać z F7 (jeszcze w Fc6 32bit śmigał). Problem ewidentnie dotyczy zarządzania przerwniami, które gryzą się z systemowym zarządzaniem w/w przy dwóch rdzeniach. Czy ktoś odpalił w/w modem pod F7 64bit?

Teamat zamknięty, kwoli informacji - dla wersji 32bit są dostępne 3 wersje sterowników, dla 64bit jedna wersja, ale nie działa przy dwóch i więcej rdzeniach. Rozwiązanie problemu - przeglądnięcie zasobów z piwnicy gdzie odkładam pozostałości po zmodernizowanych kompach - złożyłem kmp z P3 na pokładzie i net jest. Dobranoc :-)