neo-one Napisano Marzec 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2008 Podczas wylaczania kompa/restartu iptables widze: Unloading iptables modules [FAIL] po edycji /etc/init.d/iptables (w celu wyswietlenia dokladnego error info): [root@localhost ~]# service iptables restart iptables: Flushing firewall rules: [ OK ] iptables: Setting chains to policy ACCEPT: nat filter [ OK ] iptables: Unloading modules: FATAL: Module nf_conntrack_ipv4 is in use. [FAILED] iptables: Applying firewall rules: [ OK ] iptables: Loading additional modules: nf_conntrack_netbios_[ OK ] [root@localhost ~]# uname -r 2.6.24.3-34.fc8 [root@localhost ~]# iptables -V iptables v1.3.8 Co ciekawe jesli jeszcze raz zrestartuje iptables wszystko jest OK, iptables konczy i rozpoczyna dzialanie poprawnie... Jakies pomysly panowie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Marzec 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2008 Nie przejmowałbym się tym zbytnio. Firewall mimo to działa ok raczej, więc to że ma problem z wyładowaniem czegoś nie jest zbyt dużym problemem. Możesz ewentualnie poszukać/zgłosić to jako bug w upstream Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Marzec 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2008 Mam to samo od pol roku juz i tez nie doszedlem jaka to przyczyna. Mimo tego bledy przy wyladowaniu iptables u mnie smiga oki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo-one Napisano Marzec 19, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2008 U mnie iptables tez dziala jak najbadziej w porzadku tylko ten krwisty error kluje w oczy ... heh ... no nic ... musze nauczyc sie z tym zyc :] Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi