avatarus Napisano Marzec 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2008 Witam Mam problem z programem Wireless Assistent 0.5.7 (używam fedore 8) Network manager wykrywa mi sieci wifi, poleceni iwlist też... jednak wireless assisten ciągle pisze ze nie znalazł żadb]nej sieci, Można go jakoś skonfigurować gruntownie? bo te opcje co są w głównyk oknie wireless assistant są bardzo lipne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandragor Napisano Marzec 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2008 A jaki typ sieci Tobie wykrywa? Bo podejrzewam, że jest to sieć typu "Ad-Hoc" i jest ona wykrywana przez Network Menagera i polecenie "iwlist scan" ale w zakładce "MODE" jest podany typ sieci. A jaka jest ta którą wykrywasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avatarus Napisano Marzec 21, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2008 sęk w tym se Network Manager wykrywa różne sieci. Ad-Hoc i Infrastrukture bez problemu, natomiast wireless nic nie widzi. Co może być tego powodem? jest jakiś plik konfiguracyjny teog wirless assistant, albo może jest jakaś alternatywa dla wirelessassistant? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandragor Napisano Marzec 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2008 Network Manager rzeczywiście widzi różne rodzaje sieci. U mnie wirelessassistant nie widzi Ad-hoc czyli "każdy z każdym". A jeśli chodzi o inne alternatywne programy do wykrywania sieci to niestety nic nie powiem bo dla mnie to tylko konsola he, he... Kiedyś czytałem na forum że nakładka na Network Managera pod KDE jest świetnie dopracowana (KNetwork Manager). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi