FC4B Napisano Marzec 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2008 Jak skompilować poprzez kompilator gcc-g++ projekt w języku C++ który składa się np z : 1. a.cpp 2. a.h 3. b.cpp 4. b.h 5. glownyzmain.cpp 6. drugiplik.cpp Pod Eclipse bez problemu to zrobilem, ale nie wyswietla mi tam polskich liter, poza tym nie pasuje mi to srodowisko, i najprzyjemniej korzysta mi się z Anjuty, zresztą przyzwyczailem się już do niej. Przejrzałem 30 stron działu programowanie () i znalazłem tylko informację aby najlepiej przy ilościach plików większych od 1 korzystać z jakiegoś wbudowanego kompilatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Marzec 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2008 około 3:40 i 5:50 pierwszego filmiku polecam obejrzeć cały kurs http://www.fuw.edu.pl/~pablo/programowanie1/index.html Brawa dla autora kursu, nareszcie nie trzeba czytać krok po kroku, można to zobaczyć. Nie wysiliłeś się zbytnio szukaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Marzec 28, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2008 Heh no tak, szukalem tam gdzie nie trzeba, wcześniej pamiętalem do czego slużą pliki z rozszerzeniem .o jakoś wypadlo mi to z głowy teraz mi przypomnialeś, dzięki za fatygę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Marzec 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2008 Poza tym anjuta pozwala stworzyć projekt z już istniejących plików. Pewnie wygeneruje plik make albo MakeFile, w którym będzie co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi